Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB 417

Dizajniran da obezbedi izvanrednu produktivnost i efikasnost

Sa JCB Command Plus kabinom poslednje generacije, novi JCB 417 utovarivač je napravljen da bude snažan, pouzdan i udoban tokom celog radnog dana.Kao ključni deo procesa rada u realnim uslovima, dizajniran je i da bude superiorno produktivan, pružajući vrhunske performanse bez gubljenja vremena na servisiranje DPF filtera.

 

Uvođenjem Command Plus sistema, u mogućnosti smo da dodamo udobnost najbolju u klasi, preglednost, ergonomiju i smanjenje buke uz ostale prednosti ovog utovarivača. Ove prednosti podrazumevaju superiornu jednostavnost servisiranja, bezbednost i mnoge druge.

Utovarivač JCB 417 je opremljen sa dve zupčaste hidraulične pumpe protoka 156 L/min koje omogućavaju kratke radne cikluse i uptrebu raznovrsnih priključaka. Turbo punjač promenljive geometrije na motoru daje poboljšane performanse pri malom broju obrtaja što skraćuje radni ciklus i pruža bolju vučnu silu.

 

Ovaj utovarivač je opremljen JCB EcoMAX motorom zapremine 4,4L koji maksimalnu snagu od 93 kW (125 KS) i obrtni moment od 550 Nm postiže na malom broju obrtaja što mu daje odličnu elastičnost u radu.

 

Sa standardnom utovarivačkom HT paralelnom kinematikom velikog kapaciteta omogućeno vam je paralelno podizanje raznovrsnih radnih alata i savršena preglednost preko tereta i ruku utovarivača na svakoj visini dizanja. Opciona kinematika sa rukama za visoko ili super-visoko dizanje koristi se u uslovima koji zahtevaju veliku visinu pražnjenja kašike utovarivača.

ROPS konstrukcija kabine na utovarivaču JCB 417 je redizajnirana. Prednji i zadnji stubovi kabine su sada iste širine čime se dobija prostranija unutrašnjost i panoramski prednji vetrobran. Prekidači i komande za priključke su sada montirane na prednji desni stub kabine.

 

Za kontrolu mašine i upravljanja alatima instalirana su dva LCD kolor-monitora od kojih se jedan može koristiti za prijem slike sa opcione kamere za vožnju u nazad. Korišćenje menija jednostavnog namenskog interfejsa je lako i logično putem opcionog rotacionog kontrolera.

 

Utovarivač JCB417 je standardno opremljen grejanim spoljnim retrovizorima koji se podešavaju elektronskom komandom iz kabine. Dostupni su i retrovizori sa konveksnim ogledalom koji pružaju najšire moguće vidno polje.

 

Sve kontrole su montirane na sedištu i čak se pomeraju sa oslanjanjem sedišta. Možete da izaberete sistem kontrole koji vam je najprikladniji za rad: ručica džojstika, ili konfiguraciju sa više ručica, sve koriste elektro-hidrauliku radi vrhunske preciznosti rada.

Motoru na novom utovarivaču JCB 417 se lako pristupa podizanjem kompaktne jednodelne haube. Pristup mestima dolivanja goriva i AdBlue tečnosti je takođe jednostavan, jer su ove dve tačke dolivanja fizički odvojene da bi se sprečilo slučajno sipanje pogrešnog fluida i njihovo mešanje.

 

Nivoe tečnosti za vetrobran, ulja u motoru i rashladne tečnosti možete očitati iz kabine, dok se svim ostalim tačkama dnevnih provera i podmazivnja pristupa sa nivoa tla. Ovo čini svakodnevni rad lakšim i bezbednijim.

 

Da bi dokazali koliko su dobri JCB EcoMAX motori koje ugrađujemo u JCB 417, testirali smo ih u trajanju preko 110.000 radnih sati na 70 različitih mašina i u najsurovijim uslovima eksploatacije. Rezervoar za gorivo zapremine 116 L omogućava dug rad mašine između dve dopune.

Maksimalna snaga motora 93 kW

Radna težina 9602 kg

Zapremina standardne kašike 1,6 m3