Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB 411

Dizajniran da obezbedi izvanrednu produktivnost i efikasnost

JCB razume da je utovarivač ključna mašina u svakoj manipulaciji teretom. Iz tog razloga, Novi JCB 411 je izgrađen na temeljima kvaliteta i pouzdanosti.

 

JCB 411 je dizajniran za visoku produktivnost, pružajući superiorne performanse bez nepotrebnog gubljenja vremena na servisiranje DPF filtera čestica čađi. Verovatno najveća promena na ovom utovarivaču je ugradnja JCB-ovog najnovije Comand Plus kabine što znači jednostavno najbolju udobnost, preglednost, ergonomiju i zvučnu izolovanost u klasi. Očekujte i superiornu bezbednost i lakoću servisiranja.

Utovarivač JCB 411 je opremljen sa dve zupčaste hidraulične pumpe protoka 123L/min koje omogućavaju kratke radne cikluse i uptrebu raznovrsnih priključaka. Turbo punjač promenljive geometrije na motoru daje poboljšane performanse pri malom broju obrtaja što skraćuje radni ciklus i pruža bolju vučnu silu.

 

Ovaj utovarivač je opremljen JCB EcoMAX motorom zapremine 4,4L koji maksimalnu snagu od 80kW (108KS) i obrtni moment od 516Nm postiže na malom broju obrtaja što mu daje odličnu elastičnost u radu.

 

Nema potrebe da gubite vreme i novac na zamenu filtera čestica čađi (DPF). EcoMAX zadovoljava Tier 4F standard koristeći sistem ponovnog sagorevanja izduvnih gasova (EGR) i sistem selektivnog katalizatora (SCR) koji ne zahtevaju održavanje. Ovakav koncept značajno smanjuje i potrošnju goriva.

 

Sa utovarivačkom HT paralelnom kinematikom velikog kapaciteta omogućeno vam je paralelno podizanje raznovrsnih radnih alata i savršena preglednost preko tereta i ruku utovarivača na svakoj visini dizanja.

ROPS konstrukcija kabine na utovarivaču JCB 411 je redizajnirana. Prednji i zadnji stubovi kabine su sada iste širine čime se dobija prostranija unutrašnjost i panoramski prednji vetrobran. Prekidači i komande za priključke su sada montirane na prednji desni stub kabine.

 

Za kontrolu mašine i upravljanja alatima instalirana su dva LCD kolor-monitora od kojih se jedan može koristiti za prijem slike sa opcione kamere za vožnju u nazad. Korišćenje menija jednostavnog namenskog interfejsa je lako i logično putem opcionog rotacionog kontrolera.

 

Utovarivač JCB 411 je standardno opremljen grejanim spoljnim retrovizorima koji se podešavaju elektronskom komandom iz kabine. Dostupni su i retrovizori sa konveksnim ogledalom koji pružaju najšire moguće vidno polje.

 

Sve kontrole su montirane na sedištu i pomeraju se zajedno sa sedištem. Sistem kontrole je po izboru rukovaoca i može biti sa jednim džojstikom ili konfiguracija sa više poluga, a obe konfiguracije funkcionišu preko elektro-hidraulike koja pruža vrhunsku preciznost rada.

Na novom JCB 411 utovarivaču retrovizori su montirani ispred A stubova kabine radi bolje preglednosti u nazad. Unutrašnja ogledala, spoljni grejani retroviori i ogledalo na poklopcu motora su kombinovani tako da daju odličnu preglednost oko utovarivača u svim pravcima.

 

Stepenici za ulazak u kabinu su nagnuti ka unutra i na jednakim razmacima i kombinovani sa rukohvatima tako da pružaju tri tačke oslonca rukovaocu u svakom trenutku ulaska i izlaska iz kabine. Opciona neklizajuća gazišta i dodatni rukohvati omogućuju sigurno kretanje na i oko mašine.

 

Kabina je montirana na amortizujuću podlogu u skladu sa ROPS/FOPS standardima, a unutrašnjost je sa nadpritiskom u odnosu na okolinu da bi se sprečio ulazak prašine spolja. Možete izabrati da vazdh u kabinu ulazi preko filtera polena ili preko filtera sa aktivnim ugljem. Spremište baterije i kutija za alat se zaključavaju radi veće sigurnosti.

Maksimalna snaga motora 81kW

Radna težina 8722kg

Kapacitet standardne kašike 1,4m3