Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB 409

Kompaktna mašina za velike poslove

JCB 409 je visokoptoduktivan utovarivač-točkaš kompaktnih dimenzija, performansi, raznovrsne upotrebe, agilnosti i beskompromisne produktivnosti kao što se i očekuje od jedne JCB mašine.

 

Opremljen motorom snage 55,4 kW koji isporučuje 300 Nm obrtnog momenta kojim pogoni 2-brzinsku hidrostatičku transmisiju dohvatajući visinu istovara od 3189 mm.

 

Ovaj utovarivač je sklopljen od komponenti vrhunskog kvaliteta, izuzetnog je komfora i ergonomije, kao i kvaliteta izrade sa poboljšanim nivoom bezbednosti i jednostavnim održavanjem.

 

Ukratko, ovo je savršena mašina za rad sa raznim priključcima, kako na gradilištu, tako i u poljoprivredi.

JCB 409 utovarivač može biti opremljen elektronskom blokadom koja će smanjiti mogućnost da vam mašina bude ukradena.

 

Stepnici za ulazak su kombinovani sa dobro postavljenim rukohvatima tako da je rukovalac uvek oslonjen na tri tačke prilikom ulaska u kabinu ili zlaska iz nje.

 

Bez sistema za prečišćavanje izduvnih gasova, naši JCB Diesel by Kohler motori su izuzetno kompaktni i omogućavaju najbolju vidljivost. Padajuća linija poklopca motora pruža nesmetan pogled preko jer su lonac izduvnog sistema i usisni filter vazduha sklonjeni van vidnog polja.

 

Ugradili smo i dvostepenu elektronsku blokadu hidraulične brze spojke kako bi onemogućili neželjeno oslobađanje alata sa spojke tokom rada.

Novi 409 utovarivač ima najtišu kabinu u klasi iz koje se radi udobno, produktivno i bez umaranja.

 

Prvoklasnu vidljivost iz kabine u svim pravcima obezbeđena je konstrukcijom kabine koja ima velike staklene površine i uske stubove. Ovome doprinosi i paralelna kinematika ruku utovarivača.

 

Vrata kabine koja se široko otvaraju i odlično pozicionirani stepenici omogućavaju lak i bezbedan pristup kabini 409 utovarivača, dok su sve kontrole ergonomski postavljene na dohvat ruke.

 

Lakoća servisiranja je jednako impresivna na ovom kompaktnom utovarivaču, sa tačkama za dnevne provere grupisanim i dostupnim sa nivoa tla, kao i poklopcem motorskog prostora koji se široko otvara i servisnim intervalom za motor od 500 radnih sati. Disk kočnicama potopljenim u ulju nije potrebno održavanje do kraja njihovog radnog veka, a sve servisne tačke motora su grupisane radi lakšeg pristupa.

Sa opcionom hidrauličnom instalacijom velikog protoka, JCB 409 utovarivač dobija dodatnih 30L/min protoka pa se tako ukupni protok u hidrauličnoj instalaciji penje na 120,8L/min

 

Zglobni sistem upravljanja je pojačan ugrađenim bočnim pomakom za lakše pozicioniranje 409 utovarivača pri radu sa vilama za palete i prilikom promene priključnih alata.

 

JCB 409 je svestran utovarivač, osposobljen za mnoge poslove, sa mnogo raspoloživih opcija za prilagođavnje vašim potrebama i velikim izborom lako izmenljivih priključaka.

 

Opremite svoj 409 utovarivač opcijom za vuču i dobijate kuku sa priključkom na električnu i hidrauličnu instalaciju, sa kojom možete da vučete prikolicu ukupne nosivosti 3,5 tona ili da priključite posipač soli za zimsku službu.

Maksimalna snaga motora 56 kW

Radna težina 5820 kg

Standardni kapacitet kašike 1,2 m3