Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB 541-70

Mašina za svako mesto – podizanje, utovar, smeštanje, ponavljanje

Najnoviji 541-70 telehendler je dizajniran na čvrstoj šasiji, za stabilan rad  i veliku nosivost. Potvrđuje našu stalnu evoluciju koncepta telehender (mi smo pioniru još od davne 1977 godine), i ova mašina će zadovoljiti potrebe, kako firmi za iznajmljivanje, tako i firmi za izvođenje radova. Kompaktnih dimenzija, kvalitetne izrade, bez premca u upravljivosti i udobnosti rukovaoca; ovo su samo početne prednosti ovog telehendlera.

 

Kao i kod svih JCB građevinskih telehendlera, 541-70 je veoma izuzetno efikasna, bezbedna mašina, velike produktivnosti, i jednostavnog održavanja.

Vodeća u klasi JCB-ova hidraulika obezbeđuje najbrže vreme radnog ciklusa, osiguravajući najefikasnije podizanje, produženje, kao i guranje teleskopske strele. Promenljive brzine ventilatora za hlađenje, automatski reaguju na temperaturu, tako da se postiže maksimalna ekonomičnost i minimalna buka.

 

 JCB 540-70 građevinski telehender ima odličnu pokretljivost i veliku brzinu, zahvaljujući kompaktnom međuosovinskom rastojanju, i velikim uglovima zakretanja točkova.

 

Sa pogonom na sva 4 točka, kao standardom, dobijaju se bolje performanse pogona, čak i u mekim i blatnjavim područjima. Pogon na 2 točka, može biti odabran da smanji habanje guma i potrošnju goriva.

Stope za osovine koje su za  teške uslove rada, pomažu našim teleskopskim viljuškarima da apsorbuju ogromne potrese, koji se pojavljuju tokom kontinuiranog rada sa teškim materijalima, i ponovljenim operacijama manipulisanja, dok šasija iz jednog, zavarenog, komada, povećava snagu i smanjuje težinu mašine.

 

Telehendler je opremljen telskopom od presovanog čelika u obliku obrnutog slova „U“ sa potpuno zavarenim završnim pločama. Za dodatnu snagu teleskopa segmenti imaju preklapanje od preko 1m, smanjen je broj spojeva i slabih tačaka duž celog teleskopa sve do jednodelne završne ploče.

 

Teleskop na 541-70  je postavljen nisko u šasiji, obezbeđujući čvrstu strukturu i maksimum bočne vidljivosti.

Filteri motornog ulja, hidraulike i goriva, su centralno smešteni radi lakšeg pristupa. Filter za vazduh je lako dostupan, a njegov dizajn sa dva elementa, pojednostavljuje čišćenje: još jedan razlog  zašto su JCB građevinski telehendleri najbolje ocenjeni u segmentu lakoća  servisiranja.  

Sve dnevne provere kao i podmazivanja, mogu se izvršiti sa nivoa zemlje. Takođe se lako sipaju gorivo i AdBlue- isto sa nivoa zemlje; oba rezervoara su opremljena predfilterima i filterima, da bi se zaštitili od prljavštine i drugih zagađivača.

 

Maksimalna snaga motora 81 kW

Maksimalni kapacitet dizanja 4100 kg

Maksimalna visina podizanja 7 m