Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB 300

Najbezbedniji skid-stir utovarivač na svetu

JCB 300, kompaktni gusenični utovarivači široke platforme sa vertikalnim podizanjem (nominalni radni kapacitet 1361 kg), zasnovan je na našoj jedinstvenoj konstrukciji sa jednom strelom i bočnim ulaznim vratima.

 

Sa potpuno revolucionarnom koncepcijom skid-stir i kompaktnih guseničnih utovarivača, najnovija paleta JCB radnih mašina obuhvata našu jedinstvenu, osobenu Powerboom strelu utovarivača. Zahvaljujući koncepciji sa jednom strelom, obezbedili smo vam da uživate u najboljoj produktivnosti, preglednosti, bezbednosti, udobnosti, raznovrsnosti i lakoći pristupa za rukovaoca koje možete naći u ponudi na tržištu.

Opciona funkcija paralelnog dizanja omogućuje da se teret održi vodoravnim tokom čitavog ciklusa dizanja, što je idealno za prenos tovara na paletama.

 

Standardne mehaničke ili opcione hidrauličke brze spojke konstruisane su prema strogim JCB standardima; omogućuju brzu i efikasnu zamenu radnih alata.

 

U cilju postizanja maksimalnog učinka i raznovrsnosti, naša hidraulika visokog protoka omogućuje vam izbor u okviru bogate palete od 31 različitog tipa priključnih alata. Rukovaocima je na raspolaganju još veći izbor hidrauličkih priključaka zahvaljujući našem opcionom 7-smernom multifunkcionalnom džojstiku.

 

Radijalno podizanje obezbeđuje poboljšanu geometriju kopanja sa većim zahvatom u središnjoj tački ciklusa podizanja (što je savršeno za iskope), dok vertikalno podizanje omogućuje maksimalni kapacitet dizanja pri maksimalnoj visini i zahvatu, što mašinu čini idealnom za radove na utovaru i prenošenju.

JCB 300 se odlikuje konstrukcijom sa samo jednom PowerBoom strelom – bočnom strelom od ojačanog čelika visoke zatezne čvrstoće, sa unutrašnjim odbojnim pločama za dodatno povećanje čvrstoće, izrađenih sa 20% više čelika u odnosu na konkurentske konstrukcije sa dvostrukom strelom.

 

Struktura PowerBoom strele omogućuje bezbedno vođenje hidrauličkih cevi, koje su na taj način dobro zaštićene od eventualnih oštećenja. Rezervoar goriva je, takođe u cilju zaštite, postavljen unutar kule utovarivača; na njemu je obezbeđen i lako dostupan otvor za pražnjenje. 

 

Da bi se obezbedila optimalna preciznost i kvalitet izrade, u fazi proizvodnje ključnih komponenti primenjujemo savremene postupke izrade i sklapanja.

 

Veliki poprečni element na streli utovarivača obezbeđuje dodatnu čvrstoću: ovo je od ključnog značaja kada koristite standardnu mehaničku brzu spojku ili opcionu hidrauličku varijantu.

Zahvaljujući JCB eksluzivnom sistemu bočnog ulaska sa leve strane, rukovaocima vašeg skid-stir odnosno kompaktnog guseničnog utovarivača omogućen je ulazak u mašinu bez preskakanja velikih i kabastih priključnih alata ili ispod podignute strele.

 

Izlaz u hitnim slučajevima na JCB 300 predviđen je kroz prednji deo mašine, za razliku od tradicionalnih konstrukcija sa dvostrukom strelom kod kojih je u tu svrhu predviđen mali zadnji prozor.

 

Sa poljem preglednosti od 270°, naši utovarivači imaju i do 60% bolju vidljivost u odnosu na konkurentske mašine (kod kojih ona iznosi oko 165°). Vidljivost je dodatno unapređena zahvaljujući jedinstvenoj konstrukciji JCB PowerBoom strele koja ne zahteva prisustvo cevi za prenos obrtnog momenta u zadnjem delu.

 

Umesto žičane mreže ugrađujemo laminirano staklo, čime rukovaocima obezbeđujemo neometan pregled u svim pravcima. Takođe, u standardnoj ugradnji nudi se i retrovizor u nivou očiju rukovaoca, koji mu obezbeđuje bolji pregled iza vozila.

Neto snaga motora 55 kW

Radni kapacitet 1361 kg

Radna težina 4107 kg