Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content
JCB 8026 CTS

JCB 8026 CTS

Visok učinak, sada u kompaktnoj formi

Paleta JCB mini rovokopača projektovana je sa posebnim naglaskom na visokoj produktivnosti. Najnoviji JCB 8026 CTS je naša prva mašina sa konvencionalnim okretanjem kupole u gabaritima klase mašina od 2.5-3.5 tone.

 

Sa transportnom težinom od 2,7 tona, radi se o jednom od najvećih rovokopača koji mogu da se vuku vozilom do 3,5 tone. Po mnogo čemu je sličan našem modelu 8025, ali sa poboljšanjima u ključnim funkcijama.

JCB 8026 CTS

Na modelima 8026 CTS ugrađuju se Nachi motori sa automatskim ’kikdaun’ sistemom za mirniji rad prilikom okretanja u mestu i nasipanja. Zahvaljujući tome, brzina kretanja i ostvarena vučna sila pri jednoj brzini su najbolje u klasi, i to pri 5 km/h (11% bolje u odnosu na model 8025) odnosno 25.02 kN.

 

Da bi i sila podizanja bila odgovarajuća, ugradili smo Maxi-lift buldozerski hidro-cilindar na ovaj JCB mini rovokopač. I zaista, moguće je podići prednji deo mašine do kašike buldozera čak i u praznom hodu motora, sa maksimalno ispruženom rukom i opterećenjem od 770 kg. Po ovome je naša mašina jedinstvena.

 

U cilju uštede goriva, na modelu 8026 CTS ugrađuje se motor manje snage u odnosu na model 8025 (obrtni moment je isti) ali, zahvaljujući drugim novitetima koje smo uveli, produktivnost je i dalje najbolja u klasi. Time je efikasnost unapređena za 8%.

JCB 8026 CTS

Kao i naš model 8025, novi JCB 8026 CTS mini rovokopač pojektovan je tako da zadovolji zahteve korisnika u pogledu lakoće pristupa za servisne intervencije i produženih 500-časovnih servisnih intervala.

 

Sa spoljne strane, ističe se robustni teg od crnog liva koji štiti zadnji deo mašine, a visinu obrtne ploče smanjili smo za 35mm radi veće stabilnosti. Takođe smo na 8026 CTS JCB mini rovokopaču poboljšali i gusenice. 250mm Bridgestone gusenice kratkog koraka umanjuju buku i vibracije, i veoma su dugotrajne.

 

Podmazivanje je pojednostavljeno zahvaljujući mazalicama koje su postavljene samo s jedne strane obrtnih klinova na ruci rovokopača. Osim toga, obezbeđen je odličan pristup bloku hidro-ventila ispod haube sa bočnim otvaranjem, a takođe smo, radi veće dugotrajnosti, u čitavom sistemu hidraulike ovog kompaktnog rovokopača koristili najsavremenije čeone O-ringove. Dva poklopca u obliku galebovog krila, sa gasnim podizačima, omogućuju izuzetan pristup motoru.

JCB 8026 CTS

Sasvim neuobičajeno za jedan mini rovokopač, ali kabina modela 8026 CTS veoma je prostrana. Ulazak je lak zahvaljujući širokim vratima, a moguće ih je pričvrstiti za zadnji deo mašine tako da imate mogućnost da radite i sa otvorenim vratima. Da bi pristup ovom JCB mini kopaču bio još lakši, leva kontrolna ručica može na obrtnom nosaču sa šarkama da se pomeri prema gore, i nema leve nožne papučice koja bi ometala ulazak.

 

U odnosu na model 8025 ima više prostora za noge, dodatnih 50mm za podešavanje sedišta i više prostora za odlaganje stvari u kabini. I ne samo to, već novi gumeni oslonci kabine umanjuju vibracije, tako da buka u unutrašnjosti kabine iznosi samo 77 dBa. Sedište se može podešavati u svim pravcima kako bi se obezbedio maksimalni konfor, a tu je i vrlo efikasan sistem za grejanje. Veoma lako možete da podignete gornje vetrobransko staklo sa gasnim podizačima, a takođe imate mogućnost i da uklonite donje vetrobransko staklo. Pored toga, čitava struktura kabine izolovana je od obrtne konstrukcije, u cilju svođenja vibracija na minimum.

 

Sve u svemu, kompaktni rovokopač JCB 8026 CTS je favorit na polju udobnosti.

Maksimalna dubina kopanja 3.05 m

Maksimalna visina istovara 3.22 m

Operativna težina 2867 kg