Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB 300T

Pobrinuli smo se da uživate u prednostima najveće produktivnosti

JCB 300T, kompaktni gusenični utovarivač široke platforme sa vertikalnim podizanjem (nominalni radni kapacitet 1361 kg), zasnovan je na našoj jedinstvenoj konstrukciji sa jednom strelom i bočnim ulaznim vratima.

 

Sa potpuno revolucionarnom koncepcijom skid-stir i kompaktnih guseničnih utovarivača, najnovija paleta JCB radnih mašina obuhvata našu jedinstvenu, osobenu Powerboom strelu utovarivača. Zahvaljujući koncepciji sa jednom strelom, obezbedili smo vam da uživate u najboljoj produktivnosti, preglednosti, bezbednosti, udobnosti, raznovrsnosti i lakoći pristupa za rukovaoca koje možete naći u ponudi na tržištu.

JCB 300T se odlikuje konstrukcijom sa samo jednom PowerBoom strelom – bočnom strelom od ojačanog čelika visoke zatezne čvrstoće, sa unutrašnjim odbojnim pločama za dodatno povećanje čvrstoće, izrađenih sa 20% više čelika u odnosu na konkurentske konstrukcije sa dvostrukom strelom.

 

Struktura PowerBoom strele omogućuje bezbedno vođenje hidrauličkih cevi, koje su na taj način dobro zaštićene od eventualnih oštećenja. Rezervoar goriva je, takođe u cilju zaštite, postavljen unutar kule utovarivača; na njemu je obezbeđen i lako dostupan otvor za pražnjenje. 

 

Da bi se obezbedila optimalna preciznost i kvalitet izrade, u fazi proizvodnje ključnih komponenti primenjujemo savremene postupke izrade i sklapanja.

 

Vrata vašeg skid-stir ili guseničnog utovarivača konstruisana su tako da budu kruta i postojana, čime se doprinosi povećanju ukupne čvrstoće i krutosti konstrukcije. Šasija izrađena iz jednog dela je još jedan element koji doprinosi unapređenju čvrstoće i radnog veka mašine.

Zahvaljujući JCB eksluzivnom sistemu bočnog ulaska sa leve strane, rukovaocima vašeg skid-stir odnosno kompaktnog guseničnog utovarivača omogućen je ulazak u mašinu bez preskakanja velikih i kabastih priključnih alata ili ispod podignute strele.

 

Izlaz u hitnim slučajevima na JCB 300 predviđen je kroz prednji deo mašine, za razliku od tradicionalnih konstrukcija sa dvostrukom strelom kod kojih je u tu svrhu predviđen mali zadnji prozor.

 

Sa poljem preglednosti od 270°, naši utovarivači imaju i do 60% bolju vidljivost u odnosu na konkurentske mašine (kod kojih ona iznosi oko 165°). Vidljivost je dodatno unapređena zahvaljujući jedinstvenoj konstrukciji JCB PowerBoom strele koja ne zahteva prisustvo cevi za prenos obrtnog momenta u zadnjem delu.

 

Umesto žičane mreže ugrađujemo laminirano staklo, čime rukovaocima obezbeđujemo neometan pregled u svim pravcima. Takođe, u standardnoj ugradnji nudi se i retrovizor u nivou očiju rukovaoca, koji mu obezbeđuje bolji pregled iza vozila.

JCB EcoMAX motor ne zahteva ugradnju filtera za odvajanje čestica čađi (DPF filter), što pojednostavljuje servisne intervencije i smanjuje troškove eksploatacije.

 

Što se tiče složenijih intervencija na održavanju, nagibna konstrukcija naše kabine obezbeđuje lak pristup svim ključnim komponentama mašine. Dovoljna je jedna osoba za pomeranje odnosno naginjanje kabine, čime se omogućuje neometan pristup svim unutrašnjim delovima vašeg skid-stir/kompaktnog guseničnog utovarivača.

 

Da bi se ključne komponente, kao što je sistem za hlađenje, sačuvale od nečistoće, možete se opredeliti za dvosmerni ventilator koji automatski menja smer protoka vazduha na svakih 30 minuta. Ova funkcija može se aktivirati i pomoću prekidača smeštenog na kontrolnom panelu sa leve strane.

 

Naši kompaktni gusenični utovarivači odlikuju se izuzetnim držanjem i vođenjem gusenica, zahvaljujući robustnom donjem postroju sa trostrukim obodnim valjcima od čeličnog liva.

Neto snaga motora 55 kW

Radni kapacitet 1361 kg

Radna težina 5120 kg