Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB 5CX Wastemaster

Veća visina, dalji dohvat, bolja preglednost

Predstavljanjem nove 5CX Wastemaster “kombinirke” u industriji zbrinjavanja i recikliranja otpada učinjen je značajan pomak naviše u produktivnosti, svestranosti i smanjenjenju troškova.

 

Opremljena posebnim paketom dodatne opreme, prilagodljiva i produktivna mašina pretvorena je u tailor-made rešenje za zahtevno okruženje zbrinjavanja otpada. Mogućnoću prihvata različitih specijaliziranih priključaka, JCB 5CX Wastemaster model će nadmašiti vaša očekivanja rada u zahtevnom okruženju rukovanja otpadom.

Sigurnost na mestu rada poboljšana je putem vrhunske vidljivosti iz kabine u svim smerovima uključivo i vidljivosti svih stabilizatora, rotirajućim svetlom i alarmom za vožnju unazad. Sa druge strane, zaštita same mašine osigurana je dodatnom zaštitom kopačke grane, zaštitom radnih svetala, rezervoara goriva i ugradnjom pneumatika otpornih na bušenje.

 

Na mašinu je ugrađen ojačan prihvat utovarne kašike a osovine su dimenzionirane na način da omogućavaju nesmetan pogon snažnom 109KS (81kW) JCB EcoMAX pogonskom motoru. Izuzetna ekonomičnost i štedljivost u potrošnji goriva JCB 5CX Wastemaster “kombinirke” podrazumeva da će vožnja između sakupljališta biti brza, jednostavna i troškovno prihvatljiva u odnosu na slične mašine.

 

Dostupnost široke palete priključaka omogućava da JCB 5CX Wastemaster bude efikasan u aplikacijama koje nisu samo uobičajeno kompaktiranje. Razne hvataljke za otpadni materijal, kuke za manipulaciju spremnicima otpada i komunalne četke omogućuje održavanjem reciklažnih mesta čistim i urednim.

 

Dodatno, široka paleta posebno dizajniranih kašika omogućuje rad u zahtevnom okruženju recikliranja raznih vrsta otpada. Na strani utovarivača, korisnici mogu birati između standarne utovarne kašike velikog kapaciteta, rasklapajuće utovarne kašike ili visoko istovane kašike zavisno o primeni i karakteristikama materijala kojim se manipuliše. Na rovokopačkoj strani, hidraulična kašike namenjena drobljenju ili kopačka kašike namenjena selektovanju  omogućuje visoku produktivnost u manipulisanju različitim vrstama otpadnog materijala.

Globalno, “kombinirka” je jedan od prepoznatih JCB proizvoda namenjenih za primenu u zbrinjavanju i reciklaži otpada i za rušenja. Značajan broj prodatih mašina  u Aziji i Južnoj Americi i snažnog pristustva na specifičnim tržištima Evrope, 5CXWM je sada još više prilagođen za Vaša mesta zbrinjavanja i reciklaže otpada.

 

JCB 5CX Wastemaster, kao specijalizirana mašina, opremljena je prednjim stabilizatorima i dodatno produženim stražnjim stabilizatorima. Ova kombinacija značajno podiže celu mašinu iznad površine, nudeći pogled u kontejner za otpad tokom postupka zbijanja pomoću grajfera ili pomoću valjka za sabijanje.

Maksimalna dubina kopanja 6,51 m

Maksimalna snaga motora 88 kW (118 KS)

Maksimalni kapacitet utovara 5478 kg

Zapremina utovarne kašike 1,3 m3