Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB 4CX Eco

Ultimativna "Kombinirka"

JCB 4CX sa upravljanjem na sva četiri točka je najveći model “kombinirke” koji je u prodaji, a najnoviji model je rezultat 60+ godina od kada je JCB predvodnik na tržištu “kombinirki” i tokom kojih je  kontinuirano rađeno  na poboljšanju performansi, udobnosti, sigurnosti i produktivnosti.

 

Kao i novi višestruko nagrađivani EcoMAX motor, koji zadovoljava Stage IV / Tier 4F normu bez DPF-a ili SCR-a; kompaktan dizajn kabine osigurava izuzetnu preglednost i upravljivost. 4CX ECO, svojim razmakom od tla i jednakom veličinom svih točkova omogućava rad na svim terenima, što ga čini posebnim u odnosu na druge “kombinirke”.

Tehnički dorađen pogonski motor i posebni filter goriva smanjuje trošenje EcoMAX motora i produžava njegov radni vek.

 

Za još bolji utisak kontrolnog sistema, nova JCB multifunkcionalna instrument tabla pruža uvid u trenutnu i prosečnu potrošnju goriva i indikaciju sistemskih i kritičnih grešaka.

 

LiveLink telematički sistem praćenja pruža Vam tačnu i trenutnu informaciju o statusu Vašeg 4CX-a a može uticati i na produktivnost kroz povećanje vremena neprekinutog rada i odabira naproduktivnijeg vremena za obavljanje redovnog servisa.

 

Kod 4CX-a, kočioni sistem je dodatno potpomognut hidrauličim sistemom, što smanjuje operativne troškove i vreme potrebno za dnevne provere.

Ulazak u JCB 4CX ECO je jednostavan i siguran jer postoje veliki rukohvati za penjanje, vrata kabine se široko otvaraju a perforirani design stepenica za penjanje značajno smanjuju unos prljavštine u upravljačku kabinu.

 

JCB “kombinirke” uvek su bile poznate po efikasnim kočnicama ali sa 4CX-om otišlo se još dalje. Po uzoru na kočnice automobila, kod 4CX-a snaga kočenja se proporcionalno raspoređuje omogućujući izuzetnu kontrolu uz minimalan napor.

Novi JCB EcoMAX motor dizajniran je, testiran i proizveden uz potpunu kompatibilnost sa JCB osovinama i menjačima. T4i-om kompatibilan EcoMAX motor daje vršnu snagu i maksimalni obrtni momenat na oko 1200 obrtaja omogućujući reprezentativan i ekonomičan odziv menjača i hidraulike.

 

Takođe, zbog prilagodljivosti EcoMAX motora nižim nivoima kvalitete goriva, JCB kombinirke moguće je koristiti na različitim područjima sveta što znatno podiže vrednosti polovnih mašina.

 

JCB 4CX “kombinirka” opremljena je tzv. EcoRoad tehnologijom što pruža najviši stepen efikasnosti i produktivnosti tokom vožnje uz smanjenu potrošnju goriva i istovremeno povećanje putne brzine radnog delokruga za 10%.

Maksimalna dubina kopanja 6,14 m

Maksimalna snaga motora 81 kW

Maksimalni kapacitet utovara 4368 kg

Kapacitet utovarne kašike 1,3 m3