Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content
Rýpadlo-nakladač JCB 3CX

JCB 3CX Eco

Kombinovana mašina broj 1 u svetu

 

JCB 3CX je kombinovana mašina broj jedan u svetu (zajedno sa modelom 4CX). 3CX je proizvod JCB filozofije efikasne konstrukcije. Obzirom na rastuće cene goriva i rastuće potrebe za očuvanjem životne okoline, ovakav pristup omogućava efikasnost i niske operativne troškove. Ukratko, primenjena su inovativna tehnička rešenja da bi izvukli apsolutni maksimum iz svake kapi goriva.

 

Rezultat? U normalnom radnom ciklusu sastavljenom od vožnje, utovara, kopanja i rada u leru, JCB 3CX kombinovana mašina, opremljena snažnim Ecomax motorom, postiže uštedu u gorivu i do 16% uz niži nivo buke i izduvnih gasova. Ovim su intervali između dopuna gorivom produženi tako da je i efektivno vreme rada mašine u toku radnog dana duže.

 

Ali lista poboljšanja i ušteda koje pruža 3CX se ne završava na efikasnosti.

JCB 3CX je konstruisan tako da ne umara rukovaoca i time poveća njegovu produktivnost tokom radnog dana. Kabina je amortizovana gumom i izolovana radi smanjenja buke i vibracija.

 

Kabina mašine JCB 3CX Eco je inspirisana udobnošču automobilskih kabina. Zato se u njoj mogu naći i pogodnosti kao što su vazduhom amortizovano grejano sedište, vetrobransko staklo sa grejačem i aparat za tople napitke.

 

Radi smanjenja prosipanja materijala prilikom transporta i veće udobnosti u radu, sistem mirne vožnje (SRS) ugrađen u 3CX smanjuje poskakivanje i ljuljanje mašine na minimum dok sistem vraćanja utovarne kašike u položaj za kopanje (RTD) omogućava lako vraćanje u početni položaj za dalji rad.

Osovine i transmisija mašine JCB 3CX Eco su konstruisane da izdrže 12.000 radnih sati; osovine za teške uslove rada proizvedene su da izdrže velika udarna opterećenja. Samo zadnja osovina može da nosi 25.000 kg i izdrži udarno opterećenje od 12.500 kg.

 

Testiranje prototipa mašine 3CX Eco je bila kombinacija 100.000 ciklusa utovara, 500.000 ciklusa kopanja, 360.000 promena brzine kretanja, mnogo terenske vožnje radi testiranja čvrstoće konstrukcije i hiljade sati testova izdržljivosti.

 

Materijali koje smo koristili su testirani do granica izdržljivosti izlaganjem ekstremnim temperaturama, hemikalijama, soli, ulju i svetlosti. To je način da budemo sigurni da će izdržati i najsurovije uslove rada.

Visoko efikasna pumpa promenljivog protoka smanjuje vreme radnog ciklusa i potrošnju goriva na JCB 3CX mašini sa manuelnim komandama. Osim toga, pumpa promenljivog protoka smanjuje napor potreban za pokretanje komandi pa je i rukovanje mašinom lakše.

 

JCB 3CX ima veću vučnu silu nego ikada pre što joj daje nenadmašnu snagu ulaska u materijal prilikom utovara. Ovo je postignuto zahvaljujući novom sistemu kontrole rada pumpe promenljivog protoka.

 

Nova JCB hidraulična brza spojka čini promenu alata na 3CX mašini brzom i sigurnom uz poštovanje svih sadašnjih i budućih propisa.

Maksimalna dubina kopanja 4,24 m

Maksimalna snaga motora 81 kW

Maksimalni kapacitet utovara 3479 kg

Kapacitet utovarne kašike 1,2 m3