Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB JS240

Odlična poslovna odluka

JCB JS240 je 24 tonski model u našem asortimanu teških rovokopača gusjeničara. Konstruiran je sa izuzetnom snagom, produktivnosti, efikasnosti, udobnosti, sigurnosti i jednostavnim održavanjem.

 

Zatvorena sekcija okretnog okvira povećava snagu i smanjuje naprezanje. Također, čini ove rovokopače gusjeničare otpornim na oštećenja od udara. Koristili smo iznimno kvalitetne dijelove - ustvari, po vrhunskim industrijskim standardima.

 

Istovremeno, motor ovog 24 tonskog rovokopača gusjeničara je vrlo učinkovita jedinica Isuzu 140 kW, u skladu sa Stage 3b i Tier 4i.On omogućava uštedu goriva do 8% u odnosu na naše odlazne modele. Prednosti JS240 serije rovokopača gusjeničara tu ne prestaju.

 

Prije nego što kupite rovokopače gusjeničare, morate znati da li će biti dovoljno jaki da obave bilo koji posao koji tražite. Srećom, sa JCB JS240, snaga i izdržljivost dolaze kao standard.

 

Mi koristimo Finite Element Analizu sa velikim bušenjem i testiranjem izdržljivosti da bi ovi rovokopači trajali duže. JCB JS240 ima ojačanu granu i strijelu napravljene od čelika visoke zatezne čvrstoće, s omotačem od ploča u jednom komadu, i unutrašnjim pregradnim pločama za dugotrajnost i izdržljivost.

 

Podvozje visoke čvrstoće 24 tonskog rovokopača gusjeničara JS 240 je potpuno zavarena X konstrukcija okvira za dugotrajnu izdržljivost, čak i u najzahtjevnijim aplikacijama, a kruti gornji okvir pruža maksimalnu izdržljivost i podršku.

 

Važnije je nego ikada da se uštedi novac i vrijeme, tako da su JCB JS240 rovokopači gusjeničari dizajnirani da naprave najviše za oboje.

 

Naš Tier 4 Interim usklađeni Isuzu motor ima veliku snagu (140 kW); Zato jer proizvodi visoki okretni moment na malom broju obrtaja, jako je učinkovit.

 

Ogromna sila kidanja korpe od 192 kN čini naš rovokopač JS240  do 15% produktivnijim od najbližih konkurenata. Još bolje, sila kidanja na strijeli  od 179 kN je i do 39% veća u odnosu na konkurenciju. Posebna paleta JCB JS sistema brzih spojki omogućava brzu i laganu izmjenu priključaka.

Dizajnirali smo rovokopače gusjeničare JCB JS240 da budu jednostavni za održavanje i lagani za servisiranje. Što ih čini pristupačnim, efikasnim i visoko produktivnim.

 

Poklopci se otvaraju i zatvaraju lako pomoću cilindara, a servisni prostori su veliki i široki radi dobrog pristupa. 1000 - satni interval podmazivanja grane i strijele, i 5000-satni životni vijek ulja, osiguravaju maksimalnu raspoloživost ovih rovokopača. Točke podmazivanja su također centralizirane na JCB rovokopačima gusjeničarima, zbog sigurnog i jednostavnog pristupa osovinama koje su visoko. Isto tako i filteri (ulje, hidrauličko ulje i gorivo).

Maksimalni kapacitet korpe 1.62 m3

Maksimalna snaga motora 140 kW

Radna težina 25408 kg