Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB TM320

Utovarivač sa prednostima teleskopika

Sa zglobnim upravljanjem, teleskopom i velikim izborom priključnih alata, JCB TM320 je superiorno produktivan stroj. Ukratko, TM320 kombinira mogućnosti utovarivača-točkaša sa prednostima telehendlera što daje veliku raznovrsnost upotrebe.

 

Pogoni ga super-efikasni JCB EcoMax motor snage 93kW koji isporučuje visok okretni moment na malom broju obrtaja radi smanjenja potrošnje goriva. TM320 ima centralni oscilatorni zglob sa kutom zakretanja od +/- 10o i stalni pogon na sva 4 kotača radi postizanja izuzetnih performansi u svim uvjetima rada. „Z“ kinematika utovarnog dijela daje ogromnu silu kidanja na žlici i mnoštvo snage za rad sa priključnim alatima.

 

JCB Powershift mjenjač sa 6 stupnjem prijenosa i Torquelock automatikom za direktan prijenos okretnog momenta na diferencijal, kao i transmisione komponente koje su vodeće u klasi, daju visoku produktivnost i efikasnost rada stroja.

 

Sve navedene karakteristike dopunjuju dohvat naprijed od 3m, kapacitet dizanja od 3,2 tone i visina dizanja od 5,2m.

JCB TM320 teleskopski utovarivač-točkaš smo konstruirali tako da bude superiorno produktivan stroj. Sa hidrauličnim sistemom  promijenjivog protoka maksimalnog kapaciteta 140 l/min i proporcionalnim komandama za priključne alate, TM320 može obavljati teške poslove.

 

EcoMAX motor snage 93 kW je visokoefikasan, isporučujući maksimalnu snagu i oketni momenat pri niskim okretajuma radi najekonomičnije moguće potrošnje goriva. Kada se tome dodaju šestostupanjska Powershift transmisija, servo komande i stalni pogon na sva 4 kotača, rad sa hvatačem silaže ili utovar sabijenog đubra postaju mnogo lakši.

 

JCB TM320 teleskopski utovarivač-točkaš nije stroj samo za farme. Sa selektivnim režimima rada i atomatskim mjenjačem, Powershift transmisija pruža i mnogobrojne mogućnosti upotrebe i u građevinskom sektoru. I ne samo to, već je tu i Torquelock sistem koji osigurava direktan prijenos okretnog momenta sa motora na diferencijale u brzinama od 4 do 6, što daje izuzetnu iskoristivost snage prilikom vožnje.

 

Veliki broj priključaka i nosača alata koji se mogu koristiti znače da možete obaviti više različitih poslova sa jednim strojem.

 

Veliki rezervoar za gorivo od 160 litara produžava interval rada stroja između punjenja goriva dok kapacitet dizanja od 3,2 tone čini da TM320 možete lakše prilagoditi svojim potrebama.

 

TM320 smo konstruirali kako bi pružio maksimalnu produktivnost kroz komfornu, laku upotrebu i sigurno te jednostavno održavanje.

 

Komande su logične za upotrebu i ergonomski postavljene unutar prostrane kabine sa luksuznim i potpuno podesivim sjedištem i standardnim klima uređajem. Kabina je odlično ventilirana, sa mnogo mjesta za odlaganje raznih stvari, a tu su i stepenice sa nagibom prema stroju i dobro pozicionirani rukohvati za siguran i lak pristup kabini.

 

Tu je i superiorna preglednost u svim smjerovima zahvaljujući centralno postavljenom sjedištu, vjetrobranu iz jednog dijela, nisko postavljenoj vezi teleskopa i stroja, kao i uskim stupovima kabine.

Maksimalna snaga motora 93 kW

Maksimalni kapacitet dizanja 3200 kg

Maksimalna visina dizanja 5,2 m