Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB 550-80 Wastemaster

Najmoćniji telehendler za reciklažu

JCB 550-80 Wastemaster je najmoćniji telehender koji smo napravili. Pokreće ga naš novi Ecomax motor, koji je usmjeren za maksimalnu snagu, kapacitet i produktivnost. 

 

ECOMAX zadovoljava norme STAGE IIIb/Tier 4i, bez upotrebe glomaznog DPF filtera, što donosi pogodnosti kao što su bolja vidljivost, niže troškove rada, kao i veću spremnost za rad. Kao odgovor na povratne informacije, mi smo opremili povezivanje sa  Z-bar (formiranjem naše najteže teleskopske strijele), i kao rezultat postigli ogromnu silu probijanja.

 

Posebna Wastemaster specifikacija zanči da je opremljen sa dodatnom zaštitom za stroj, kao i poboljšanom hidraulikom.

Teleskop na 541-70 WASTEMASTER je postavljen nisko u šasiji, osiguravajući čvrstu strukturu i maksimalnu bočnu vidljivost. Hidraulična crijeva su postavljena kroz teleskop radi maksimalne zaštite, dok preklapanje segmenata teleskopa do 1.0m osigurava najveću čvrstoću i izdržljivost.

 

Bočno postavljen poklopac motora kao i sklopiva zadnja svjetla su dizajnirani tako da se izbjegne šteta na vašem telehendleru.

 

Strogi program testiranja novog 541-70 WASTEMASTER teleskopika uključuje produženo visoko opterećenje šasije, teleskopa i drugih ključnih komponenti uz više tisuća puta ponovljene radne cikluse.

Novi instrumenti i TFT ekran visoke rezolucije formiraju intuitivni raspored u automobilskom stilu u kabini novog 550-80 Wastemaster telehendlera, dok su prekidači sa pozadinskim osvjetljenjem kristalno jasni u mraku. 

 

Novi vanjski izgled 550-80 Wastemaster telehendlera, nije samo dizajnerski: ventilator za hlađenje je sada pod kutom prema gore, što značajno sprječava skupljanje i nagomilavanje prašine. 

 

Poboljšanim izgledom zadnjeg stakla, prašina i prljavština ostaju izvan kabine 550-80 Wastemaster telehendlera.

 

Kabina je jedna od najvećih, nizak nivo buke, odličan protok zraka, ventilacija, odmagljivanje; opcija - klima uređaj; podesiv stup volana i kao opcija suspenzijsko sjedište operatera.

Ventili (HBCV) na krajevima crijeva, sprječavaju veći problem u slučaju pucanja crijeva, i JCB prilagodljiva kontrola opterećenaj se automatski aktivira i pomaže u održavanju stabilnosti vašeg 880-80 Wastemaster telehendera. 

 

Siguronosni prekidač u sjedištu 541-70 WASTEMASTER-a onemogućava kretanje naprijed i nazad kada operater napusti svoje mjesto; ovo sprječava nenamjerno pokretanje stroja.

  

JCB 550-80 Wastemaster dolazi opremljen sa punim setom bočnih i zadnjih retrovizora za maksimalnu vidljivost i sigurnost. Za dodatnu sigurnost, tu je i alarm za vožnju unazad, kao standardna opcija. 

Maksimalna snaga motora 93kW 

Maksimalni kapacitet dizanja 4999 kg 

Maksimalna visina podizanja 8,1 m