Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB 541-70

Radni stroj na svakom mjestu – podizanje, utovar, smještanje

Najnoviji 541-70 telehendler je dizajniran na čvrstoj šasiji, za stabilan rad  i veliku nosivost. Potvrđuje našu stalnu evoluciju koncepta telehender, i ovaj stroj će zadovoljiti potrebe, kako firmi za iznajmljivanje, tako i firmi za izvođenje radova. Kompaktnih dimenzija, kvalitetne izrade, bez konkurencije u upravljivosti i udobnosti operatera; ovo su samo neke od prednosti ovog telehendlera.

 

Kao i kod svih JCB građevinskih telehendlera, 541-70 je veoma izuzetno efikasan, siguran stroj, velike produktivnosti, i jednostavnog održavanja.

Vodeća u klasi JCB-ova hidraulika osigurava najbrže vrijeme radnog ciklusa, osiguravajući najefikasnije podizanje, produženje, kao i guranje teleskopske strijele. Promjenljive brzine ventilatora za hlađenje, automatski reagiraju na temperaturu, tako da se postiže maksimalna ekonomičnost i minimalna buka.

 

JCB 540-70 telehender ima odličnu pokretljivost i veliku brzinu, zahvaljujući kompaktnom međuosovinskom razmaku, i velikim kutu zakretanja kotača.

 

Sa pogonom na sva 4 kotača, kao standardom, dobivaju se bolje performanse pogona, čak i u mekim i blatnjavim područjima. Pogon na 2 kotača, može biti odabran kako bi smanjio trošenje guma te potrošnju goriva.

Stope za osovine koje su za  teške uvjete rada, pomažu našim teleskopskim viljuškarima da poprime ogromne potrese, koji se pojavljuju tokom kontinuiranog rada sa teškim materijalima, i ponovljenim operacijama manipuliranja, dok šasija iz jednog, zavarenog, komada, povećava snagu i smanjuje težinu stroja.

 

Telehendler je opremljen telskopom od prešanog čelika u obliku obrnutog slova „U“ sa potpuno zavarenim završnim pločama. Za dodatnu snagu teleskopa segmenti imaju preklapanje od preko 1m, smanjen je broj spojeva i slabih točaka duž cijelog teleskopa sve do jednodjelne završne ploče.

 

Teleskop na 541-70  je postavljen nisko u šasiji, osiguravajući čvrstu strukturu i maksimalnu bočnu vidljivosti.

Filteri ulja motora,  hidraulike i goriva, su centralno smješteni radi lakšeg pristupa. Filter za zrak je lako dostupan, a njegov dizajn sa dva elementa, pojednostavljuje čišćenje: još jedan razlog  zašto su JCB građevinski telehendleri najbolje ocjenjeni  u području lakoće servisiranja.

 

Sve dnevne provjere kao i podmazivanja, mogu se izvršiti sa razine zemlje. Također se lako dolijevaju gorivo i AdBlue, oba rezervoara su opremljena predfilterima i filterima, da bi se zaštitili od prljavštine.

 

Maksimalna snaga motora 81 kW

Maksimalni kapacitet dizanja 4100 kg

Maksimalna visina podizanja 7 m