Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB 540-170

Najjači kandidat - napravljen od JCB-a za JCB

Ovdje u JCB-u smo konstantno razvijali koncept teleskopskog dostavljača otkad smo ga proizveli davne 1977. Najnoviji 540-170 Loadall je dokaz tog procesa, razvijen kako bi se zadovoljile potrebe rental kompanija i izvođača podjednako, kao i da se nosi sa jedinstvenim zahtjevima bilo kojeg gradilišta. Ogroman dohvat i kompaktne dimenzije, kao i nenadmašna upravljivost, kvaliteta izrade i udobnost operatera su samo početak.

 

Kao i svi JCB Teleskopski dostavljači, i 540-170 posjeduje nenadmašnu produktivnost, efikasnost, sigurnost i upotrebljivosti kao standard.

Vodeća u klasi, JCB hidraulika proizvodi najbrži vremenski ciklus, osiguravajući najefikasnije podizanje, izvlačenje i guranje. Ventilator varijabilne brzine hlađenja  automatski reagira na vanjsku temperaturu, prilagođavajući  brzine ventilatora za maksimalnu ekonomičnost i minimalnu buku.

 

JCB 540-170 Construction Loadall teleskopik krasi odlična upravljivost i velika brzina kretanja po gradilištu, zahvaljujući kompaktnom međuosovinskom razmaku i blokadi upravljanja pod velikim kutom.

 

Sa pogonom na 4 kotača kao standardom, imate dobre vučne karakteristike i prijanjanja čak i u mekanim, blatnjavim područjima. Može se izabrati i pogon na 2 kotača, kako bi se smanjilo trošenje guma i potrošnja goriva.

 

Multifunkcionalna servo kontrola putem jedne ručice, omogućava brzo i precizno postavljanje pred teretom. Kontorliranje smijera 540-170 Loadalla je također jednostavno, samo pritiskom prekidača.

 

LED ekran na JCB 540-170 Loadall konzoli pruža korisne informacije za efikasan rad, kao što su preostalo gorivo, gorivo koje se koristi od prošlog punjenja, trenutna prosječna potrošnja goriva, DEF nivo i sva trenutna upozorenja.

 

Proizvodeći visok nivo snage i okretnog momenta čak i pri brzinama motora nižim od 1300 rpm, EcoMAX može osigurati ekonomičnu potrošnju usklađivanjem transmisije i hidraulike.

 

JCB teleskopski dostavljači ispunjavaju dokazane zahtjeve, podržane legendarnom produktivnošću i kvalitetom izrade, osiguravajući visok ostatak vrijednosti širom svijeta. EcoMAX se može prilagoditi kako bi radio na gorivo niže kvalitete, što građevinskim teleskopskim dostavljačima olakšava ponovnu prodaju na različitim područjima, čineći ostatak vrijednosti još većim.

 

Filteri (motorno ulje, hidrauličko ulje i gorivo) su smješteni centralno radi brzog i jednostavnog održavanja. Zračni filter je također lako dostupan, a njegov dvodjelni dizajn pojednostavljuje čišćenje; još jedan razlog zašto JCB građevinski teleskopici imaju najbolje SAE servisne ocjene u klasi.

 

Sve dnevne provjere i podmazivanja na JCB 540-170 mogu se izvršiti sa razine tla. Također je lako napuniti rezervoare goriva  i AdBlue sa razine tla, oba rezervoara opremljena su predfilterima u grlićima rezervoara, za zaštitu od prljavštine.

 

Jednostavno možete pristupiti baterijama na ovom Teleskopskom dostavljaču (i bez specijalnih alata) preko zaključanog poklopca koji se otvara ključem za paljenje. Suhi sistem za podmazivanje znači da su habajuće površine na JCB 540-170 izuzetno izdržljive, sa servisnim intervalima od 500 sati.

Maksimalna snaga motora 81 kW

Maksimalna nosivost 4000 kg

Maksimalna visina podizanja 16.7 m