Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB hibridni generatori opsega 60-115 kVA

The first JCB Inteli-Hybrid generator

JCB Power Products razvili su prvi svjetski Inteli-Hibrid generator, sa ciljem da ispuni niz zahtjeva van-mrežnih napajanja gradilišta, telekomunikacija, poljoprivrede, rudarstva i ostalih lokacija.

 

Generatori su konstruirani da ispune zahtjeve visokog opterećenja, ali tokom dana se potreba za energijom često mijenja, što dovodi do neefikasnog rada generatora i prekomjerne potrošnje goriva. JCB Inteli-hibridni generator omogućava energetsko rješenje sa potencijalom za značajnu uštedu.

 

JCB Inteli-hibridni generator ima potencijal da pruži značajnu uštedu goriva, omogućavajući da tokom perioda niskog opterećenja motor bude isključen, a da  napajanje osiguravaju baterije. Ovaj pristup omogućuje značajne uštede na troškovima goriva, kao i na vremenu i troškovima dopune goriva.

Tjekom perioda niskog opterećenja, motor se može zaustaviti i baterije će nastaviti opskrbu električnom energijom , čime se povećava efikasnost - slično poput automobilskog start-stop sistema, što smanjuje potrošnju goriva i emisiju ispušnih plinova.

 

Šest generatora ugrađenih u jedno inteligentno utikačko kućište, radi lake primjene na terenu, osiguravaju brzo povezivanje bez potrebe za električarima na lokaciji. Sa standardnim CEEFORM konektorima za monofazno i trofazno opskrbljivanje. Utikačka kutija pojednostavljuje instalaciju, čime se štedi vrijeme i novac.

 

Automatska stop-start tehnologija može dovesti do uštede goriva od 60%, sa značajnim smanjenjem emisije ugljika. Hibridni rad,  generator, također čini naročito pogodnim za gradski rad, gdje razina buke noću može stvarati probleme izvođaču radova.

 

Smanjenjem radnih sati motora kupac može produžiti period redovnog servisa, čime smanjuje troškove održavanja i postiže duži vijek trajanja proizvoda. Inteli-hibridni agregat može biti spojen na obnovljive izvore, pružajući veoma efikasno rješenje napajanja za različite varijante van-mrežne upotrebe.

Postoje dvije vrste mogućih izlaza, ravnomjerni monofazni i  trofazni sa izlazom koji “osjeća” razinu opterećenja.

 

Preklopnici za neprimjetno prebacivanje napajanja su idealni za IT, protupožarne i siguronosne sisteme koji zahtjevaju konstantnu snagu. U punom eko modu, generator će “osjetiti” kada se opterećenje prebacuje na trofazni izlaz, uključujući generator po potrebi.

 

Dok generator radi na bateriju, obično preko noći, neće biti buke, niti ispušnih plinova što je idealno rješenje za urbane i gradske lokacije.

 

Zasnovan na JCB-jevim QS generatorima koji su vodeći na tržištu, Inteli-hibridni generator ima niz baterijskih ćelija velikog kapaciteta koje su smještene u bazi jedinice. Generator puni ove baterije tokom perioda visokog opterećenja, kada motor radi u svom najefikasnijem režimu.

 

G65QSi, G90QSi i G115QSi Inteli-Hibrid modeli će također biti dostupni sa dizel motorima u standardu  IIIA, tako da odgovaraju kupcima na tržištu EU, na kojem će nositi oznake G66QSi, G91QSi i G116QSi.

 

Nakon uspješnog uvođenja Inteli-Hibrid generatora prošle godine, Inteli-hibridni asortiman generatora se širi kako bi uključio i izlazne snage od 65kVA, 90kVA i 115kVA.

 

Isključivanje motora znači manje potrošnje goriva i značajnu uštedu novca

 

Smanjenje upotrebe motora smanjuje vrijeme za održavanje i novac

 

Nulta razina buke zahvaljujući radu baterija

 

Automatska stop-start tehnologija uz uštedu goriva do 60%

 

Uključen monofazni i trofazni izlaz