Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content
JCB 67C-1

JCB 67C-1

Impresivne karakteristike

Izgrađena na 50 godišnjem znanju JCB-a nova generacija 67C-1 su najjači, visokih performansi mini bageri u klasi 6 tona koje smo ikada proizveli.

 

Razvijani su do sitnih detalja kao direktan odgovor na zahtjeve naših kupaca i kao takvi, uvode više performansi, prilagodljivosti i produktivnosti. Ovi JCB bageri nude Vam niske troškove posjedovanja, vrhunske ergonomske i rigorozne siguronosne karakteristike uz jednostavno servisiranje.

 

Pa, ako tražite bager u klasi 6 tona, ova nova generacija JCB-a u klasi 6 tona upravo ono što tražite.

JCB 67C-1

Pošto je sagorjevanje u Kohler JCB dizel motorima 67C-1 mini bagera vrlo čisto, nismo imali potrebe koristiti DPF filter čestica, čime je za uzvrat smanjeno servisiranje, povećano vrijeme korištenja i poboljšana iskoristivost goriva.

 

Ovi JCB bageri uvode hidrauliku koja reagira na opterećenje i koristi samo snagu koja je potrebna, tako da možete čuvati gorivo za situacije kada vam je najpotrebnije.

 

JCB 67C-1 nudi veću preglednost od našeg odlazećeg 6 tonskog bagera, zahvaljujući djelomično podjeli 70/30 prednjeg vetrobrana čime se pruža jasan pregled desne gusjenice radi lakšeg i sigurnijeg iskopavanja rovova.

 

JCB 67C mini bager nudi izvanredno zadržavanje zahvata tjekom utovara kamiona, zahvaljujući ogromnoj 188° rotaciji žlice. Za potpunu prilagodljivost možete specificirati dužinu ruke, od 1,65m do 2,0m.

 

Koristili smo pojednostavljenu H konstrukciju rama i metodu konačnih elemenata za projektiranje beskompromisne strukture bagera za najteže uvjete rada. Ova šasija osigurava JCB 65R kombinaciju izdržljivosti i stabilnosti koji pružaju povjerenje.

 

Izrađena pomoću četiri ploče naš jasan i elegantan projekat ruke nudi dodatnu strukturnu izdržljivost. Strijela i ruka su zavarene i izrađene od čelika visoke otpornosti na istezanje. Unutrašnje amortizujuće ploče garantiraju dugi radni vijek.

 

Maksimalna zaštita ruke bagera osigurana je tokom svih primjena jer je JCB 65R-1 midi bager opremljen zaštitom cilindra strijele, sa opcijom zaštite za cilindar ruke.

 

Naš otporan mehanizam za kružno kretanje sa izdržljivim stožerom i zamjenljivim čaurama izrađen je za dugotrajnost. Koristimo ga za sigurno provođenje svih crijeva bagera. Za hidraulične spojke koriste se najnovije ORFS gumice čime se smanjuje opasnost od curenja.

JCB 67C-1

Kabina JCB 6 tonskog bagera je sada još prostranija, sa obiljem prostora za odlaganje, prostorom za telefon, mrežom za odlaganje i držačem za čaše. U prostor se lako i sigruno ulazi kroz velika vrata.

 

67C-1 mini bager opremljen je radio uređajem, 12V punjačem za telefon, moćnim grijačem odmagljivanjem stakala i klima uređajem sa 9 usmjerivača zraka.

 

Gumeni nosači su raspoređeni radi odvajanja ventil bloka hidraulike od šasije na ovim midi bagerima. Ovim se smanjuje buka i vibracija u kabini, a prilaz ventil bloku je jednostavan otvaranjem bočnog poklopca.

 

Podesivo oslanjanje sjedišta pruža veliku udobnost operaterima; kao opciju moguće je zagrijavanje sjedišta, a opremljeno je nezavisnim podešavanjem položaja i spada u krajnje mogučnosti ergonomije. Prekidači su intuitivno raspoređeni oko LCD displeja u boji, sa opcijom “rikverc” kamere.

JCB 67C-1

Maksimalna dubina kopanja 4.07 m

Maksimalna visina istovara 4.281 m

Operativna težina 6760 kg