Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB 51R-1

Mini bageri do maksimuma

Bageri guseničari dio su JCB proizvoda više od 50 godina. Korištenjem ovog iskustva i razumjevanja, naši najnoviji mini kopači poput novog 48Z-1 projektirani su da ispune vaše najveće zahtjeve.

 

Jednostavno rečeno, ovo je jedan od najjačih mini bagera visokih performansi koji smo ikada proizveli. Visoko produktivan, kompaktan, okretan, inovativan i ekonomičan. I ne samo to, on je veoma siguran za rad i lako se održava.

Hidraulika sa senzorima opterećenja se standardno ugrađuje na ovom mini bageru. Ova inovativna karakteristika omogućuje korištenje snagu hidraulike samo koja je potrebna čime se štedi gorivo. 

 

JCB 48Z-1 mini bager sa okretanjem kupole u gabaritima ima nevjerovatne manevarske sposobnosti čak i na najužim mjestima jer zadnji dio ne prelazi širinu gusjenica.

 

Kretanje je nesmetano i precizno čime se osiguravaju velike mogućnosti ravnanja terena dozerskom daskom i brzo kretanje. Za veću produktivnost naši motori sa automatskim prebacivanjem u niži stupanj prijenosa automatski se prilagođavaju promjenama terena čime se smanjuje umor operatera.

 

Žlica rotira ogromnih 181˚, što omogućuje veliko zadržavanje zahvata tokom utovara kamiona. Izbor dužine ruke – od 1,45-1,82m – pruža dodatne mogućnosti prilagođavanja radovima.

Sa našim, vodećim u klasi intervalima podmazivanja na svakih 500 sati rada možete očekivati minimalne prekide rada. Još bolje, naš novi monitor upozorava o dijagnostičkom stanju bagera.

 

Standardna strijela te opcija zaštite radnih svjetala pružaju dodatnu zaštitu osetljivim komponentama u opasnim uvjetima rada. JCB sigurna blokada poluge potpuno isključuje funkcije hidraulike ovog mini bagera i sprječava neželjeno kretanje. 

 

Naš jasan kutijasti oblik ruke daje dodatnu strukturnu snagu i izdržljivost. Strijela i ruka su varene robotiziranim postupcima i izrađene su od čelika visoke otpornosti na istezanje, sa unutrašnjim amortizujućim pločama u strijeli radi dugotrajne izdržljivosti. Zaštita cilindra strijele je izrađena za najteže radove, a opcijska zaštita cilindra ruke maksimalno štiti ruku i pri najtežim radovima. Koristimo isključivo proizvode provjerenih proizvođača uključujući Perkins motore, Nachi i Bosch-Rextroth komponente hidraulike i Bridgestoe gusjenice.

 

Kabina JCB 48Z-1 mini bagera je prostranija nego što je bila, sa obiljem prostora za odlaganje, prostorom za telefon, mrežom za odlaganje i držačem za čaše. U prostor se lako i sigurno ulazi kroz velika vrata. Novo luksuzno podesivo oslanjanje sjedišta pruža veliku udobnost operaterima; kao opciju moguće je grijanje sjedala, a opremljeno je nezavisnim podešavanjem položaja i spada u krajnje domete ergonomije.

 

JCB mini bageri uvode inovativni, novi okretni kontroler i prekidače posebno projektirane za lako korištenje. Sa ergonomskom elektro-hidrauličkom kontrolom poluga kao standardnom opremom, operateri mogu ostvariti neometanu i preciznu kontrolu gradacije. Putem prikladnog prekidača u kabini moguće su brze promjene rada hidraulike.

 

Možete jednostavno prilagoditi i programirati podešavanje protoka za specifične radne elemente i memorirati ih radi kasnijeg korištenja. Informacije poput vremena servisiranja i dijagnostike pomažu operateru kontrolirati status stroja. Upozorenja i odbrojavanje servisnih intervala omogućuju vam da ste uvijek informirani o potrebnim postupcima i spriječite nepotrebne prekide rada.

Maksimalna dubina kopanja 3.532 m

Maksimalna visina istovara 4.001 m

Operativna težina 4792 kg