Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content
JCB 90Z-1

JCB 90Z-1

Dolazi sa svim, osim DPF

Nova generacija JCB 90Z-1 je jednostavno jedan od najčvršćih bagera koje je JCB  ikada proizveo. Donosi nenadmašnu razinu snage, prilagodljivosti i produktivnosti.

 

I više od toga, zbog niskih troškova posjedovanja stalno će vam biti na pameti, ovi bageri su projektrani da drže operativne troškove prihvatljivim, uz maksimalnu iskoristivost tjekom rada kroz kombinaciju nadmoćnog komfora operatera, strogih mjera sigurnosti i jednostavno servisiranje.

 

Ukratko, uz 50 godišnje iskustvo u JCB-u korišteno je da se stvori stroj koji će odgovoriti vašim zahtjevima.

JCB 90Z-1

Sagorjevanje goriva u Kohler JCB dizel motoru 90Z-1 mini bagera je toliko čisto da ne zahteva DPF filter čestica. Ovim je smanjeno servisiranje, povećano vrijeme korištenja i poboljšana iskoristivost goriva.

 

3 opcije dužine ruke, 1,65m, 2,1m i 2,25m donose uvećane performanse i veću prilagodljivost. Naša strijela mini bagera je iz dva djela i nudi izvanredne mogućnosti iskapanja i istovara.

 

Dvije pomoćne linije sa visokim i niskim hidrauličnim protokom standardno su ugrađene na 90Z-1 i 100C omogućuju vam da koristite mnoge raznovrsne radne alate. Pomoćne linije hidraulike sa potpunim podešavanjem omogućuju rad sa svakim radnim alatom bez problema.

 

Broj okretaja motora se automatski spušta na ispod 950 o/min kada se podigne oslonac za ruku operatera. U kombinaciji sa funkcijom automatskog praznog hoda, ovim se povećava ekonomičnost i smanjuje buka. Postoje dva režima iskopavanja (efikasan – ECO ili za povećanu produktivnost Heavy) na 90Z-1 i 100C mini bagerima koji vam omogućuju fino podešavanje performansi.

 

JCB 90Z-1

Pojednostavljena H konstrukcija rama i metoda kvalitetnih elemenata pomogli su nam da stvorimo beskompromisnu strukturu mini bagera za najteže uvjete rada. Zbog toga JCB 90Z-1 kombinira izdržljivost i stabilnost koji ulivaju povjerenje.

 

Strijela i ruka su zavarene na robotiziranoj liniji i izrađene od čelika visoke otpornosti na istezanje, sa unutrašnjim amortizujućim pločama da pridonesu dugotrajnom radnom vjeku. Kao dodatno strukturno pojačanje naša elegantna ruka je izrađena od samo četiri ploče.

 

Crijeva bagera sigurno su provučena kroz naš otporan mehanizam za kružno kretanje koji je izrađen da traje, korištenjem stožera sa zamjenjivim čaurama. Uporabom najnovijih ORFS brtvi u hidrauličkom sistemu smanjili smo mogućnosti curenja.

 

Intervali podmazivanja su najbolji u klasi ovih bagera, na svakih 500 sati rada čime se štedi vaše vrijeme i novac. Ovo je omogućeno uporabom brončano-grafitnih čaura.

JCB 90Z-1

Povećan je prostor u kabini ovog 9-tonskog bagera. Osigurano je mnogo prostora za odlaganje, prostor za telefon, mreže za odlaganje i držač za čaše. Velika vrata omogućuju lak i siguran ulazak u kabinu.

 

Standardno podesivo oslanjanje sjedišta nudi veliki komfor; opciono zagriavanje naslona donosi i nezavisno podešavanje položaja za maksimalnu ergonomiju. LCD displej u boji nalazi se u centru intuitivno raspoređenih prekidača, kao i opcija kemere za vožnju u nazad.

 

Ventil blok hidraulike na ovim midi bagerima odvojen je od šasije pomoću gumenih nosača čime je smanjena buka te vibracije u kabini. Ventil bloku se lako pristupa otvaranje bočnog poklopca.

 

Standardno ugrađene ergonomske elektro-hidraulične kontrole daske osiguravaju neometano i precizno ravnanje, dok lanac gusjenice ulazi na svaki zubac pogonskog zupčanika čime se smanjuju vibracije i buka uz održavanje veoma udobne vožnje na JCB 90Z-1.

Maksimalna dubina kopanja 4.137 m

Maksimalna visina istovara 5.32 m

Operativna težina 8923 kg