Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content
JCB 8026 CTS

JCB 8026 CTS

Visoka učinkovitost, sada u kompaktnoj formi

Paleta JCB mini bagera projektirana je sa posebnim naglaskom na visokoj produktivnosti. Najnoviji JCB 8026 CTS je naš prvi stroj sa konvencionalnim okretanjem kupole u gabaritima klase srtojeva od 2.5-3.5 tone.

 

Sa transportnom težinom od 2,7 tona, riječ je o jednom od najvećih bagera koje možete vući vozilom do 3,5 tone. Po mnogo čemu sličan je našem modelu 8025, ali sa poboljšanjima u ključnim funkcijama.

JCB 8026 CTS

Na modelima 8026 CTS ugrađuju se Nachi motori sa automatskim ’kickdown’ sistemom za mirniji rad prilikom okretanja u mjestu i nasipanja. Zahvaljujući tome, brzina kretanja i ostvarena vučna sila pri jednoj brzini su najbolje u klasi, i to pri 5 km/h (11% bolje u usporedbi sa modelom 8025) tj. 25.02 kN.

 

Da bi i sila podizanja bila odgovarajuća, ugradili smo Maxi-lift buldozerski hidro-cilindar na ovaj JCB mini bager. I doista, moguće je podići prednji dio stroja do žlice buldozera čak i u praznom hodu motora, sa maksimalno opruženom rukom i opterećenjem od 770 kg. Po ovome je naš stroj jedinstven.

 

U cilju uštede goriva, na model 8026 CTS ugrađuje se motor manje snage u usporedbi sa modelom 8025 (obrtni moment je isti) ali, zahvaljujući drugim novitetima koje smo uveli, produktivnost je i dalje najbolja u klasi. Time je efikasnost unaprijeđena za 8%.

JCB 8026 CTS

Kao i naš model 8025, novi JCB 8026 CTS mini bager pojektiran je tako da zadovolji zahtjeve korisnika u pogledu lakoće pristupa za servisne intervencije i produženih 500-satnih servisnih intervala.

 

Sa spoljne strane, ističe se robusni teg koji štiti zadnji dio mašine, a visinu obrtne ploče smanjili smo za 35mm radi veće stabilnosti. Također smo na 8026 CTS JCB mini bageru poboljšali i gusjenice. 250mm Bridgestone gusjenice kratkog koraka umanjuju buku i vibracije, i veoma su dugotrajne.

 

Podmazivanje je pojednostavljeno zahvaljujući mazalicama koje su postavljene samo s jedne strane obrtnih klinova na ruci bagera. Osim toga, osiguran je odličan pristup bloku hidro-ventila ispod haube sa bočnim otvaranjem, a također smo, radi veće dugotrajnosti, u čitavom sistemu hidraulike ovog kompaktnog bagera koristili najsavremenije čeone O-ringove. Dva poklopca u formi krila galeba, sa gasnim podizačima, omogućuju izuzetan pristup motoru.

JCB 8026 CTS

Sasvim neuobičajeno za jedan mini bager, ali kabina modela 8026 CTS veoma je prostrana. Ulazak je lak zahvaljujući širokim vratima, a moguće ih je pričvrstiti za zadnji dio stroja tako da imate mogućnost raditi i sa otvorenim vratima. Da bi pristup ovom JCB mini kopaču bio još lakši, lijeva kontrolna ručica na obrtnom nosaču sa šarkama može se pomjeriti prema gore, i nema lijeve nožne papučice koja bi ometala ulazak.

 

U usporedbi sa modelom 8025 ima više prostora za noge, dodatnih 50mm za podješavanje sjedišta i više prostora za odlaganje stvari u kabini. I ne samo to, već novi gumeni oslonci kabine umanjuju vibracije, tako da buka u unutarnjosti kabine iznosi samo 77 dBa. Položaj sjedenja je potpuno podesiv za maksimalnu udobnost, a tu je i efikasan sistem grijanja. Možete bez napora dignete gornju konzolu iznad vjetrobrana kao i da uklonite donji vjetrobran. Pored toga, kompletna struktura kabine je izolirana od rotirajućeg rama da bi se vibracije svele na minimum.

 

U cjelini, JCB 8030 ZTS kompaktni bager iznimnog komfora.

Maksimalna dubina kopanja 3.05 m

Maksimalna visina istovara 3.22 m

Operativna težina 2867 kg