Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB VMT 260

Pregršt inovativnih mogućnosti za maksimalnu produktivnost

JCB VMT 260-100/120 valjak za puteve je dizajniran da ponudi visoku produktivnost i pouzdanost sa maksimalnom radnom ekonomičnošću, odličnim mogućnostima servisa i sigurnosti rada. Idealna kombinacija statičkih utega, centrifugalnih sila i amplituda čini ovaj valjak savršenim za širok spektar upotrebe, kako na zemljištu, tako i na asfaltu - od valjanja podloge do završnih radova.

 

Zahvaljujući odličnoj pokretljivosti i kompaktnom dizajnu, VMT 260-100 / 120 valjci su idealni za širok spektar radnih mjesta, uključujući i dvorišta, prilazne puteve, stanbene kvartove, parkinge, puteve, autoputeve i aerodrome.

Da bi VMT 260-100/120 valjak bio u upotrebi što je moguće duže, dizajnirali smo ga da se lako servisira i da bude veoma izdržljiv. To podrazumeva udobno mjesto za vozača sa ekstremno niskim nivoima vibracije, stabilnost rama omogućenu oscilirajućim sistemom, uvijek podmazane vibracijskeležajeve, najbolji u klasi pristup radi servisiranja (uključujući laganu haubu), centralne zglobove bez potrebe održavanja, i izuzetnu zaštitu crijeva i cijevi.

 

Ovaj stroj posjeduje i hidraulični sistem za kočenje i parkiranje, kao i podesive vulcolan skrepere na svakom bubnju. Štoviše, kako bismo bili sigurni da je svaki VMT 160-80/90/100 valjak spreman za rad kada napusti tvornicu, svaki pojedinačni stroj podliježemo intenzivnom testiranju.

Da bi se osigurala maksimalna produktivnost, dizajnirali smo VMT 260-100/120 valjak sa performansama na prvom mjestu. Oni su zato opremljeni sa koncentrično obrađenim površinama bubnjeva, sprej sistemom filtrirane vode pod pritiskom, najvećim rezervoarima za gorivo u industriji, i automatskom kontrolom vibracije sa ručnim komandama.

 

I ne samo to, ovaj valjak ima jednodjelna kružna ekscentrična vratila koja garantiraju visoke performanse i izdržljivost, visoku frekvenciju vibracije za brza valjanja, i visok bočni  zazor od rubnjaka. Hidrostatski prednji i zadnji pogon bubnja čini VMT 260-100/120 valjak još produktivnijim. 

 

Amplituda od 0,44 mm daje maksimalnu dubinu sabijanja, uspon od 42% je vodeći u klasi, postoje tri pozicije inteziteta rada i izmjenjiva vibracija bubnja; birajte između dvostrukog, samo prednjeg ili pojedinačnog zadnjih konfiguracija.

 

Veličina bubnja 1200 mm,

Snaga motora 28 kW

Radna težina 2940 kg