Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB VM 117

Mi vjerujemo u raznovrsnost mogućnosti

JCB VM117 je potpuno novi i izuzetno produktivan valjak. Može se pohvaliti svim  inovacijama i dizajnom koji biste mogli očekivati od  JCB valjaka. VM117 i VM137 strojevi za nabijanje tla nude mnoštvo performansi, udobnost, sigurnost i efikasnost.

 

Kao naš novi, nagrađivani EcoMAX T4i-kompatibilan motor, koji zadovoljava Tier 4i regulativu bez upotrebe DPF ili SCR; kompaktna instalacija osigurava iznimnu vidljivost i pokretljivost. VM117 također ima i do 60% sposobnosti svladavanja uspona, novi sistem pobuđivanja, udobnu ergonomski prilagođenu kabinu za cjelodnevni boravak, izuzetnu lakoću održavanja, i veliku uštedu.

JCB EcoMAX motor koristi manje goriva nego naši Tier 3 motori zahvaljujući - između ostalog - našem turbo sistemu promjenljive geometrije. Standardni ventilator promjenljive brzine osigurava uštedu goriva i do 6%.

 

EcoMax motor isporučuje masivnih 525 Nm  pri niskim brzinama motora za optimalni odziv, a proizvodi veliku snagu i okretni moment pri samo 2200 okretaja radi što efikasnije potrošnje goriva u usporedbi sa stupnjem prijenosa i hidraulikom.

 

Sa EcoMAX-om, vaš VM117 će vam uštediti novac za servisiranje, jer nema potrebe za tretman ispušnog sistema (i, samim tim, nema potrebe za skupa ulja za podmazivanje otporna na temperaturu).

 

Radi lakšeg servisiranja VM117 je dizajniran tako da sve dnevne provjere mogu se raditi sa razine zemlje i to samo sa jedne strane. Široko otvaranje zadnje haube omogućava brz pristup radi lakog čišćenja hladnjaka i lakšeg pristupa bateriji.

 

Kako bi se produžili servisni intervali (a time i produktivnost) oba ova stroja za nabijanje tla posjeduju sistem cirkularnog zračnog filtriranja koje smanjuje naslage u filteru zraka. Sistem za uvlačenje zraka zatim ukloni ostatke.

 

VM117 nikad ne morate podmazivati. Nosači centralnih ležajeva su obloženi teflonom, a sam centralni ležaj potpuno je zabrtvljen kako bi ostao čist i kako ne bi zahtjevao održavanje. Vibracioni ležajevi pobuđivača također ne zahtjevaju održavanje.

 

Potpuno pričvršćen prednji ram nema vidljivih glava vijaka. Uzdignut položaj omogućava brzo čišćenje bubnjeva strugača i JCB-jevih jedinstvenih pred-instaliranih gumenih postolja, dok se u istovremeno, osigurava dug radni vijek i smanjuju troškovi.

 

Za maksimalnu pouzdanost, novi sistem pobude VM117 ima samo 2 pokretna djela, a mi smo instalirali i u potpunosti zapečaćenu elektroniku IP69 koja može izdržati velike količine vode i prašine.

 

Svi naši strojevi za nabijanje tla su podvrgnute 2-satnom toplom testu kako bismo se uvjerili da su spremne za nesmetano korištenje od prvog dana.

 

Strojevi  za nabijanje tla koriste napredne proizvodne i montažne procese koji osiguravaju maksimalnu preciznost i kvalitetu komponenti.

 

Poklopac motora i zadnja svjetla VM117 zaštićeni su zadnjom strukturom i šasijom od moguže štete nastale prilikom udara.

 

Centrifugalna sila 125 kN

Maksimalna snaga motora 93 kW

Radna težina 11300 kg