Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB 150T

Najlakši gusjeničar u JCB revolucionarnom opsegu

Stroj male platforme i radnog kapaciteta od 680 kg JCB 150T kompaktni gusjeničar je najlakši model u JCB revolucionarnom opsegu. Jedinstveni dizajn sa jednom strijelom i bočnim ulazom čini mini utovarivač udobnim, sigurnim, ekonomičnim, produktivnim i jakim.

 

Predstavljajući ništa manje nego revoluciju u dizajnu skid steer i kompaktnih utovarivača guseničara, najnoviji opseg iz JCB-a uključuje jedinstvenu i prepoznatljivu Powerboom utovarivačku ruku. Dizajnom sa samo jednom rukom, omogućujemo najjbolju produktivnosti, vidljivosti, sigurnost, udobnost, prilagodljivosti i najboljem pristupu za operatera na današnjem tržištu.

JCB 150T mini utovarivač krasi jedinstveni  JCB PowerBoom dizajn ​​- jednostrana ojačana čelična strijela, sa unutrašnjim pregradnim pločama za dodatnu snagu, izrađena od 20% više čelika nego rješenja konkurencije sa dvostrukim rukama.

 

Struktura PowerBoom-a  osiguravaa siguran put za hidraulična crijeva, tako da su ona dobro zaštićena od oštećenja. Kako bi i rezervoar za gorivo bio zaštićen, montiran je unutar kupole; tu je i lako dostupan kanal za odvod.

 

Kako bi se osigurala optimalna preciznost i kvaliteta izrade, koristimo napredne metode proizvodnje i montaže u izradi ključnih komponenti.

 

Vrata na 150T dizajnirana su da budu kruta i izdržljiva radi dodatne strukturne snage i čvrstoće. Drugo podrućje koja povećava izdržljivost i radni vijek je jednodjelna šasija.

 

JCB-jev ekskluzivni sistem ulaska sa lijeve strane omogućava vašim operaterima pristupe stroju bez potrebe  prelaska preko velikih i kompliciranih priključaka ili ispod neosigurane strijele.

 

Izlaz za hitne slučajeve na JCB 135 je preko prednje strane stroja, za razliku od tradicionalnog dizajna strojeva sa dvostrukom rukom kada je izlaz bio predviđen kroz malo zadnje staklo.

 

Sa 270° vidnog polja, naši utovarivači imaju do 60% bolju vidljivost u odnosu na konkurenciju  (koja nudi oko 165°). Iz razloga što na strojevima sa jedinstvenim JCB PowerBoom ​​dizajnom na modelima sa vertikalnim podizanjem zadnja torziona osovina nije potrebna, vidljivost je dodatno poboljšana.

 

Umjesto mreže koristimo laminirano staklo, pružajući nesmetanu preglednost u svim smjerovima. Tu je i standardni retrovizor u visini očiju operatera, radi bolje vidljivosti iza stroja.

 

Sve pristupne točke dnevnog održavanja vašeg utovarivača lako su dostupne preko velikih servisnih vrata od iza. Hidraulika koristi gumice i 38 posto manje dijelova. Krajnji rezultat je smanjen zastoj u radu.

 

Kada je u pitanju složenije održavanje, naš dizajn kabine koja se naginje omogućava lak pristup ključnim komponentama. Potrebna je samo jedna osoba za naginjanje kabine za odličan pristup unutrašnjosti vašeg skid steer/mini utovarivača.

 

Da bi ključni elementi kao što je rashladni sistem bili čisti od ostatka, možete se odlučiti za ventilator koji automatski mijenja protok zraka svakih 30 minuta. Ovom funkcijom također možete upravljati gumbom na kontrolnoj ploči sa lijeve strane.

 

Na našim kompaktnim utovarivačima retencija gusenice je odlična prvenstveno zahvaljujući čvrstom transportu na rolkama sa trostrukom prirubnicom.

 

Neto snaga motora 42 kW

Radni kapacitet 680 kg

Radna težina 3691 kg