Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB 1CX

Prva Skid Steer “kombinirka” na svjetu

JCB 1CX sa kapacitetom utovarivača od 600kg je najmanji model u našem opsegu bagera-utovarivača, koji donosi mogućnosti “kombinirke” u ranije nepristupačna područja.

 

1CX se okreće oko svoje osi kako bi radio u skučenom okruženju i opremljen je univerzalnim sustavom skid steer brze spojke omogućavajući brzo postavljanje čitavog niza skid steer dodataka. Potpuno servo kontrolirana hidrostatična transmisija omogućuje kretanje od nule do maksimalne brzine, kako unapred, tako i unazad, punom snagom.

Mini “kombinirku”  JCB 1CX smo projektirali tako da što više svojeg vremena provede radeći maksimalno za vas.

 

Veliki otvor haube je posebno pristupačan za redovno održavanje i servisiranje.

 

Panel sa brojačem sati rada i signalnim lampicama je također u bočnom panelu, a ovaj skup uključuje zvučno upozorenje na svaki eventualni kvar. 1CX smo opremili sa provodnicima za teške uvjete rada sa dobro zaštićenim i zatvorenim konektorima koji za cilj imaju zaštitu od vode i prašine.  Konektori odgovaraju IP67 (DIN 40 050) standardima. Pleteni najlonski spoljašnji omotač štiti provodnike od habanja i poboljšava otpornost na prodiranje vode.

 

JCB 1CX je izuzetno sigurna “kombinirka” : ROPS / FOPS nadstrešnica ili potpuno zastakljena kabina sa zvučnom izolacijom, radna svjetla, pojas za vezanje i JCB zaštita od udara su opcije koje su na raspolaganju kako bi zadovoljile potrebe klijenata širom svijeta.

 

Šta više, dizajn bagerskog kraja pruža izuzetnu vidljivost u svim smjerovima.

Bager-utovarivač JCB 1CX je izuzetno okretan, ne samo zbog svojih malih dimenzija; opremljen je i najsuvremenijim upravljačkim kontrolama koje upravljanje čine izuzetno lakim.

 

Hidraulični servo pojačivač smanjuje napor rukovanja ručicom na minimum, a dupli ergonomski joystic-i su montirani na sjedište kako bi omogućili što lakšu upotrebu. Tu je i bočna hidraulična instalacija za ručne alate, dok je upravljanje priključcima putem prekidača na joystic-u jednostavno i lako.

 

Da bi se okrenuo oko svoje osi, 1CX ima skid steer sistem prijenosa kojim se sa lakoćom i preciznošću upravlja preko servo komandi.

 

Maksimalna dubina kopanja 2,55 m

Maksimalna snaga motora 37,3 kW

Maksimalni kapacitet za utovar 610 kg

Kapacitet utovarne žlice 0,28 m3