Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB 406

Kompaktna mašina za velike poslove

JCB 406 je visokoptoduktivan kompaktni utovarivač-točkaš sa optimalnim odnosom snage i težine što ga čini idealnim nosačem raznih priključaka. Opremljen motorom snage 36,4 kW koji isporučuje 170 Nm obrtnog momenta kojim pogoni hidrostatičku transmisiju dohvatajući visinu istovara od 2991 mm. 

 

Ovaj utovarivač je sklopljen od komponenti vrhunskog kvaliteta, izuzetnog komfora i ergonomije, kao i kvaliteta izrade sa poboljšanim nivoom bezbednosti i jednostavnim održavanjem.

 

Ukratko, ovo je savršena mašine za iznajmljivanje zbog niskih troškova održavanja, visoke produktivnosti i jednostavne mehanike motora.

JCB 406 utovarivač može biti opremljen elektronskom blokadom koja će smanjiti mogućnost da vam mašina bude ukradena.

 

Stepnici za ulazak su kombinovani sa dobro postavljenim rukohvatima tako da je rukovalac uvek oslonjen na tri tačke prilikom ulaska u kabinu ili izlaska iz nje.

 

Bez sistema za prečišćavanje izduvnih gasova, naši JCB Diesel by Kohler motori su izuzetno kompaktni i omogućavaju najbolju vidljivost. Padajuća linija poklopca motora pruža nesmetan pogled preko jer su lonac izduvnog sistema i usisni filter vazduha sklonjeni van vidnog polja.

 

Ugradili smo i dvostepenu elektronsku blokadu hidraulične brze spojke kako bi onemogućili neželjeno oslobađanje alata sa spojke tokom rada.

JCB 406 ima udobnu i prostranu kabinu sa nivoom buke manjim nego predhodni model. Pozicija rukovaoca u kabini je takva da ima optimalnu vidljivost u svim pravcima, neometanu od strane drugih komponenti kao što je izduvni sistem.

 

Podesivi stub volana se lako dovodi u pogodan položaj, a svi pokazivači i komande su na dohvat ruke i pogleda pa nije potrebno menjati položaj u sedištu za vreme rada da bi se kontrolisala mašina.

 

Sa prozorom koji se potpuno otvara na desnoj strani kabine, rukovalac može provetriti kabinu i još uvek bit zaštićen od prašine spolja.

 

Novi sistem elektronskih džojstik komandi koji je ugrađen u ovaj utovarivač je ergonomski oblikovan za lako upravljanje radnim uređajima.

Od teških uslova rada na deponijama do rada na farmama i njivama, mesta rada i privredne grane gde se JCB 406 može upotrebiti mogu se nabrajati u nedogled.

 

Na primer, kompaktni JCB 406 utovarivač ima dovoljnu visinu pražnjenja kašike da utovari normalan kamion – kiper, ali je istovremeno dovoljno mali da prođe kroz uske prostore i ispod malih mostova. Raznovrsnost primene se povećava zahvaljujući velikom broju priključaka koji se lako menjaju preko hidraulične brze spojke bez potrebe da rukovalac izlazi iz kabine da bi promenio priključeni alat.

 

Prostrana kabina ovog utovarivača je nisko montirana tako da je ukupna visina mašine smanjena.

 

Sveobuhvatna upravljivost je prvoklasna. Naš dizajn zglobnog upravljanja čini JCB 406 jednostavnim za upravljanje i istovremeno precizno pozicioniranje prema teretu. Hidrostatička transmisija sa dve brzine omogućava prilagođenu brzinu uslovima rada dok se jako male brzine postižu upotrebom kočnica.

 

Precizne i sa brzim odzivom, komande na hidraulici omogućavaju brz rad. Ujedno su jednostavne i logične pa se i manje iskusni rukovaoci lako navikavaju na njih.

Maximalna snaga motora 36,4 kW

Radna težina 4934 kg

Zapremina standardne kašike 0,8 m3