Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

Politika privatnosti

(1) Podaci o preuzimanju ličnih podataka i identifikacije provajdera.

Drago nam je što posjećujete našu web stranicu i što ste zainteresovani za naše poduzeće. Mi ozbiljno pristupamo zaštiti vaših ličnih podataka. Želimo da budete opušteni i da se osjećate sigurno kada posjećujete naše stranice na Internetu. Sa ličnim podacima postupamo u skladu sa važećim propisima o privatnosti podataka. Izjava o zaštiti podataka se odnosi isključivo na TERRA BiH d.o.o. sa glavnim domenama terra-world.com/ba i terra-world.ba ali ne i na web stranice sa kojima su eventualno povezani.

TERRA BiH d.o.o. web stranica može sadržavati poveznice na web stranice drugih provajdera koji nisu obuhvaćeni ovom izjavom o privatnosti. Za svrhu i opseg podataka koji se prikupljaju kao i daljnju obradu i korištenje vaših podataka nadležni su odgovarajući operateri. Molimo vas da pribavite sve pojedinosti vezane uz zaštitu podataka na konkretnoj web stranici.

U nastavku vas obavještavamo o prikupljanju ličnih podataka tokom posjete web stranici. Lični podaci podrazumijevaju sve koje podatke koji se o vama mogu pribaviti, kao što su adresa elektronske pošte i ponašanje korisnika.

 

(2) Prikupljanje podataka

TERRA BiH d.o.o. prikuplja informacije kada posjećujete i koristite našu web stranicu.

Kada koristite našu web stranicu, tokom ograničenog vremenskog perioda prenose nam se tehnički podaci. Ovi podaci obuhvaćaju IP adresu vaše mreže, datum, vrijeme, vremensku zonu i status traženih podataka, informacije o web stranici sa koje ste pristupili našoj web stranici, vaš tip pretraživača kao i verziju vašeg operativnog sistema.

 

(3) Sigurnost podataka

TERRA BiH d.o.o. primjenjuje najnovije tehničke standarde kako bi osigurao sigurnost podataka, a posebno u dijelu zaštite vaših ličnih podataka od rizika dostupnosti trećim licima prilikom njihovog prenosa. Svaka od ovih mjera se na odgovarajući način ažurira primjenom najsuvremenijih tehnologija.

 

(4) Prikupljanje ličnih podataka tokom posjete našoj stranici

Prilikom posjete našoj web stranici, isključivo u informativne svrhe, mi prikupljamo isključivo podatke koje su dostupni putem vašeg web pretraživača prilikom posjete našoj web stranici. Tu spadaju slijedeći podaci:

 

IP adresa

Datum i vrijeme pristupa

Razlika u vremenskoj zoni u odnosu na Greenwich srednje vrijeme (GMT)

Sadržaj zahtjeva (određene stranice)

Status pristupa/šifra HTTP statusa

Količina podataka koja se prenosi u svakom slučaju

Web stranica sa koje je zahtjev upućen

Pretraživač

Operativni sistem i njegov interface

Jezik i software verzija pretraživača

 

(5) Kolačići

„Kolačiči“ se također pohranjuju u vašem računaru tokom korištenja web stranice. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem hard disku putem kojeg koristite vaš web pretraživač i putem kojeg pojedine informacije dolaze do administratora posjećene web stranice koji postavlja kolačiće (u ovom slučaju, do nas). Kolačići ne mogu izvršavati programe niti prenositi računalne viruse na vaše računalo. Njihova svrha je da korisniku olakšaju korištenje Interneta i učine ga efikasnijim.

 

(6) Korištenje usluga Google Analytics i Google Tag Manager-a

(1) Ova web stranica koristi Google Analytics, Google, Inc. (“Google”) analitički web servis  uslugu. Google Analytics koristi „kolačiće” koji su tekstualne datoteke pohranjene na vašem računalu kako bi pomogle u analizi načina korištenja web stranice. Prikupljene kolačiće koji sadrže podatke o vašem korištenju web stranice (uključivo i podatke o vašoj IP adresi) Google prenosi i memorira na serverima koji se nalaze u SAD. U slučaju aktiviranja IP anonimizacije, Google skraćuje/anonimizira poslednjih osam elemenata IP adrese za države članice Evropske unije, kao i ostale stranke Sporazuma u Europskoj ekonomskoj zoni. Samo u izuzetnim slučajevima se puna IP adresa šalje i skraćuje preko Google servera u SAD. U ime providera web stranice, Google će koristiti ove podatke za potrebe procjene vašeg načina korištenja web stranice, za sastavljanje izvještaja o aktivnostima na web stranici potebnih operaterima web stranice i radi pružanja ostalih usluga vezanih uz način korištenja web stranice i korištenja Interneta za potebe providera web stranice.  

(2) Google neće povezivati vašu IP adresu niti sa jednim drugim podatkom kojim Google raspolaže.

(3) U mogućnosti ste odbiti korištenje kolačića odgovarajućim podešavanjima vašeg web pretraživača. Međutim, molimo vas imajte u vidu da ako to učinite, moguće je da nećete moći koristiti sve funkcije ove web stranice.

(4) Osim toga, možete sprečiti Google-ovo preuzimanje i korištenje podatke koje kolačići prikupljaju a koji su povezani sa vašim korištenjem web strance (zajedno sa kolačićima i IP adresom) kao i obradu podataka koju Google provodi na način da instalirate instalirate dopunski modul za pretraživač koji možete naći na web adresi https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB

(5) Ova web stranica koristi Google Analytics sa ekstenzijom  “_anonymiseIp()”. Ovim putem se IP adrese skraćuju prije daljnje obrade, čime se isključuje mogućnost direktnog povezivanja sa koristnikom. 

(6) Google Analytics se koristi u skladu uvjetima definiranim sporazumom između nadležne Njemačke agencije za zaštitu podataka i tvrtke Google. Dodatne informacije o nadležnom web provideru su: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska, faks: +353 (1) 436 1001. Uvjete korištenja možete naći na: http://www.google.com/analytics/terms/; definiciju zaštite privatnosti podataka na: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en ;
a izjavu o privatnosti na: https://www.google.com/intl/en-GB/policies/privacy/

(7) Korištenje usluga Google Tag Manager-a:
Google Tag Manager je sustav putem kojeg učesnici na tržištu mogu postaviti web tagove putem odgovarajućeg sučelja. Tool Tag Manager, koji implementira tagove je domena koja ne koristi kolačiće i koja ne prikuplja osobne podatke. Ovaj alat omogućava da oslobodite druge tagove koji eventualno mogu samostalno prikupljati podatke. Google Tag Manager ne pristupa ovim podacima. Ukoliko se započne postupak deaktiviranja na razini domene ili kolačića, to će ostati na snazi za sve tagove za praćenje koji se koriste putem Google Tag Manager-a.
http://www.google.com/tagmanager/use-policy.html

 

(7) Korištenje funkcija sa naše web stranice

Ukoliko kontaktirate TERRA BiH d.o.o., kao i druge povezane objekte i distributere koristeći elektronsku poštu ili obrazac za kontakt, mi ćemo pohraniti adresu vaše elektronske pošte i ako ih učinite dostupnim, vase ime i broj telefona, kako bi mogli odgovoriti na vaša pitanja.

 

(8) Pravo na informacije 

(1) U svako vrijeme, imate pravo zatražiti informacije o podacima koje smo pohranili a koji se odnose na vas, kao i o porijeklu tih informacija, primaocima ili kategorijama njihovih primalaca i svrhi njihovog memorisanja.  

(2) Ukoliko ste dali pristanak za korištenje podataka, možete ga u bilo kojem trenutku opozvati. 

(3) Molimo vas da sve zahtjeve za dobijanje informacija, upite ili primjedbe u vezi sa obradom informacija, uputite putem elektronske pošte na: office.ba@terra-world.com. Ukoliko imate pitanja u vezi sa postupanjem sa vašim ličnim podacima, možete se obratiti našem suradniku za zaštitu podataka. Zajedno sa svojim timom, on će odgovoriti na zahtjeve za dobijanjem informacija, sugestije ili eventualne pritužbe.

 

(9) Suradnik za zaštitu podataka

Suradnik za zaštitu podataka za TERRA BiH d.o.o.