Terra World

Ihr Browser ist veraltet. Bitte laden sie einen dieser aktuellen, kostenlosen und exzellenten Browser herunter:


GO
Skip to main content

JCB 406

Kompaktan utovarivač za velike poslove

JCB 406 je visokoptoduktivan kompaktni utovarivač sa optimalnim odnosom snage i težine što ga čini idealnim nosačem raznih priključaka. Opremljen motorom snage 36,4 kW koji isporučuje 170 Nm okretnog momenta kojim pogoni hidrostatičku transmisiju dosežući visinu istovara od 2991 mm.

 

Ovaj utovarivač je sklopljen od komponenti vrhunske kvalitete, izuzetnog komfora i ergonomije, kao i kvaliteta izrade sa poboljšanim nivoom sigurnosti i jednostavnim održavanjem.

 

Ukratko, ovo je savršen stroj za iznajmljivanje zbog niskih troškova održavanja, visoke produktivnosti i jednostavne mehanike motora.

JCB 406 utovarivač može biti opremljen elektronskom blokadom koja će smanjiti mogućnost krađe.

 

Stepenice za ulazak su kombinirani sa dobro postavljenim rukohvatima tako da je operater uvijek oslonjen na tri točke prilikom ulaska u kabinu ili izlaska iz nje.

 

Bez sistema za pročišćavanje ispušnih plinova, naši JCB Diesel by Kohler motori su izuzetno kompaktni i omogućavaju najbolju izdržljivost. Padajuća linija poklopca motora pruža nesmetan pogled preko jer su lonac ispušnog sistema i usisni filter zraka sakriveni van vidnog polja.

 

Ugradili smo i dvostupanjsku elektronsku blokadu hidraulične brze spojke kako bi onemogućili neželjeno oslobađanje alata sa spojke tijekom rada.

JCB 406 ima udobnu i prostranu kabinu sa nivoom buke manjim nego predhodni model. Pozicija operatera u kabini je takva da ima optimalnu vidljivost u svim smjerovima, neometanu od strane drugih komponenti kao što je ispušni sistem.

 

Podesivi stup volana se lako dovodi u pogodan položaj, a svi pokazivači i komande su na dohvat ruke i pogleda pa nije potrebno mijeenjati položaj u sjedištu za vrijeme rada da bi se kontrolirao stroj.

 

Sa prozorom koji se potpuno otvara na desnoj strani kabine, operater može ozračiti kabinu i još uvijek biti zaštićen od vanjskih uvjeta.

 

Novi sistem elektronskih joystic komandi koji je ugrađen u ovaj utovarivač  ergonomski je oblikovan za lako upravljanje radnim uređajima.

 

Od teških uvjeta rada na deponijama do rada na farmama i poljima, mjesta rada i privredne grane gde se JCB 406 može upotrebiti mogu se nabrajati u nedogled.

 

Na primer, kompaktni JCB 406 utovarivač ima dovoljnu visinu pražnjenja žlice da utovari normalan kamion – kiper, ali je istovremeno dovoljno mali da prođe kroz uske prostore i ispod malih mostova. Raznovrsnost primjene se povećava zahvaljujući velikom broju priključaka koji se lako mijenjaju preko hidraulične brze spojke bez potrebe da operater izlazi iz kabine da bi promijenio priključeni alat.

 

Prostrana kabina ovog utovarivača je nisko montirana tako da je ukupna visina mašine smanjena.

 

 

Sveobuhvatna upravljivost je prvoklasna. Naš dizajn zglobnog upravljanja čini JCB 406 jednostavnim za upravljanje i istovremeno precizno pozicioniranje prema teretu. Hidrostatička transmisija sa dvije brzine omogućava prilagođenu brzinu uvjetima rada dok se jako male brzine postižu upotrebom kočnica.

 

Precizne i sa brzim odzivom, komande na hidraulici omogućavaju brz rad. Ujedno su jednostavne i logične pa se i manje iskusni operateri lako prilakode na njih.

Maximalna snaga motora 36,4 kW

Radna težina 4934 kg

Zapremina standardne žlice 0,8 m3